Rondleiding Gorinchem

Elke laatste zondag van de maand is er een rondleiding door Gorinchem. Tijdens deze wandeling leert u wat over de vestinggeschiedenis, de vestingwerken en de aan de vesting gerelateerde militaire gebouwen in de stad. De rondleidingen zijn gratis.

Buiten de reguliere vestingrondleidingen kunt u ook een rondleiding boeken. Eventueel een rondleiding op maat met een door u gekozen startpunt, eindpunt of duur. U kunt de wandeling bijvoorbeeld laten eindigen in de Caponnière voor een hapje en een drankje. Maar ook weer terug op de terrasjes op de Grote Markt.

Praktische Informatie
Tijd: 14:00 uur.
Duur: ca. 2,5 uur.
Afstand: de te lopen afstand is ca. 4 km, dus u moet goed ter been zijn.


  • 29-10-2023
  • Gorinchem
  • Gorcums Museum - Grote Markt 17, 4201 EB Gorinchem
  • Ja

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Overwinteren in een kasteel spreekt tot de verbeelding. Samen zitten rond het haardvuur, kaarsen aan en lekker warm. Dat de realiteit soms heel anders was, ontdek je tijdens het Winterkasteel.

Hoe kwamen mensen vroeger aan warmte, licht, water en voedsel? Dat ontdek je in het sfeervol ingerichte Muiderslot in Muiden. In de Ridderzaal is er speciale aandacht voor winterse feesten en bijbehorende luxe spijzen. Er zijn ook veel leuke activiteiten voor jong en oud. Speel ouderwetse spelletjes, luister naar winterse verhalen of muziek of doe mee aan workshops.

Winterkasteel Muiderslot is van 16 december t/m 25 februari te bezoeken. Kijk voor meer informatie op onze website. Zie link in bio. Of via @muiderslot 

#muiderslot #muidencastle #amsterdamcastle #Amsterdam #oudeholandsewaterlinie #winter #wintervibes #winterwonderland #wintertijd #wintertime #winterphotography #winteriscoming #winterfoto #winterfotografie #visitnetherlands #visitholland #hollandinbeeld #hollandopznmooist #holland_photolovers #hollandphotolovers #nederland #nederland_fotografeert #natuurfotografie #natuurmonumenten_featureme #natuurmonumenten #natuurmonumenten #naturephotography #discoverholland #igholland  #ig_discover_holland

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact