Torenklimmen Gorinchem

Elke zaterdag van april t/m oktober kun je onder begeleiding van een gids op torenbeklimming in de Grote Toren in Gorinchem.

Na het beklimmen van de 256 treden wacht je een prachtig uitzicht over Gorinchem en omstreken boven in de Grote Toren. Op heldere dagen kun je de Dom in Utrecht zien en vaak zelfs de skyline van Rotterdam! Tijdens de rondleiding kom je ook langs het carrillon, prachtig om een keer meegemaakt te hebben.

Praktische informatie

Elke zaterdag om 13.00 uur en 15.00 uur.
Volwassenen €5,00
Kinderen (vanaf 8 jaar) €3,50

  • 01-04-2024 t/m 31-10-2024
  • Gorinchem
  • Grote Toren - Vesting Krijtstraat 1, 4201 GB Gorinchem
  • Ja

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Het Gidsengilde Corvus organiseert speciaal op zaterdag 20 april een instaprondleiding vanwege het Weekend van het Verdedigingserfgoed. De gids neemt je mee op een rondwandeling door Nieuwpoort en maken het verhaal van de Vestingstad Nieuwpoort en haar rol in de geschiedenis van de Oude Hollandse Waterlinie nog meer beeldend!

🗓 20 April om 13.00 uur vanaf Museum Nieuwpoort. Kijk voor meer informatie in onze agenda. Zie link in bio.

Op de foto: Stenen beer.
📸 Beeldbank Oude Hollandse Waterlinie.

Eeuwenlang zorgden forten, bunkers, vestingen en linies voor de verdediging van ons land. Samen vormen zij het verdedigingserfgoed in Nederland. Op 20 en 21 april worden er honderden boeiende bouwwerken opengesteld, waaronder vele locaties binnen de Oude Hollandse Waterlinie.

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact