Publicaties

Witte Plekken van de Waterlinies

Stichting Oude Hollandse Waterlinie heeft in 2021 het onderzoeksproject Witte Plekken van de Waterlinie uitgevoerd. Het doel van het onderzoek was om een overzicht te bieden van erfgoed en locaties die een relatie hebben met de Oude Hollandse Waterlinie, met extra aandacht voor de plaatsen waar deze relatie (nog) niet of nauwelijks herkenbaar is. Vier โ€˜Witte Plekkenโ€™ kregen speciale aandacht: de Amstel, de noordelijke Vechtstreek, de Lek ten oosten van Schoonhoven en Nieuwpoort, en de tegenwoordig Brabantse steden in het zuiden van het liniegebied. Het onderzoek is uitgevoerd door diverse externe waterlinie- en erfgoedspecialisten op basis van de themaโ€™s water, militaire posten en monumentale gebouwen. Het verslag bevat daarnaast twee bijdragen; over de vestingsteden Gorinchem en Schoonhoven, en over de stiltegebieden in het voormalige inundatiegebied van de waterlinie.

Bijlage bij de bijdrage over stiltegebieden in de Oude Hollandse Waterlinie

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Een betoverende avond vol kunst en muziek! Op zaterdag 9 december is het centrum van Schoonhoven tussen 18.00 en 00.00 uur het magische decor voor de Nacht van het Zilver.

Ateliers, juweliers, goud- en zilversmeden openen deze avond hun deuren en bieden een intieme avond Romantic Christmas shopping. Speciaal voor deze avond worden nieuwe collecties gepresenteerd door de zilverkunstenaars. De stad is feestelijk verlicht, de grote kerstboom wordt aangestoken, er is een lampionnenoptocht en een vuurshow ๐ŸŽ„๐Ÿ’ก๐Ÿฎ๐Ÿ”ฅ Je vindt meer informatie op onze website. Kijk dan bij evenementen.

Foto's @schoonhoven_zilverstad

#Schoonhoven #schoonhovenzilverstad #zilverstad #zilver #goud #nachtvanhetzilver #krimpenerwaard
#oudehollandsewaterlinie #hollandsewaterlinie #waterlinie #waterlinies #rampjaar1672 #rampjaar #vestingstad #vestingsteden #vesting #waterlinieommetje #geschiedenis #groenehart #stadsbezoek #december #kerstsfeer #erfgoed #stadsfotografie

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact