Ontdek de vestingwerken van Gorinchem

Neem tijdens het Weekend van het Verdedigingserfgoed een wandeling over de unieke vestingwal van Gorinchem! De vestingbouwwerken op en in de vestingwal, waarvan sommigen normaal gesloten zijn, zijn open. Leden van de de Werkgroep Vesting Gorinchem van de Historische Vereniging Oud-Gorcum zullen aanwezig zijn om nadere toelichting te geven.

Je kunt een kijkje nemen in de VIS-kazemat, de Kruitmagazijnen, de Poterne, het Kleine kruitmagazijn, de Molen De Hoop en het Minimuseum de Luisterpost. In een van de Kruitmagazijnen is een kleine expositie over de NATO-brug over de Merwede te zien.

Praktische informatie

Zaterdag van 10:30 uur tot 17:00 uur.
Zondag van 12:00 uur tot 17:00 uur.
De activiteiten zijn gratis.

  • 20-04-2024 t/m 21-04-2024
  • Gorinchem
  • Ja

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Schoonhoven, strategisch gelegen in de Oude Hollandse Waterlinie. Ken jij het verhaal van dit mooie historische stadje? Je leest het op OudeHollandseWaterlinie.nl ( link in bio) 

#oudehollandsewaterlinie #vestingstad #geschiedenis #historie #schoonhoven

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact