Kaarsverlichte rondleidingen

Op 4 avonden worden er sfeervolle kaarsverlichte rondleidingen op Loevestein georganiseerd. Geniet van kerstmuziek, warme chocomel, een winters stamppotbuffet en een rondleiding door enthousiaste gidsen.

Je aankomst deze avond is al bijzonder. In het donker wandel je naar het verlichte kasteel toe, en door de sfeervol verlichte vesting vind je je weg naar de gezellige verzamelplaats op de Voorburcht. Rond vuurkorven geniet je van een warme chocomel of Glühwein terwijl je toegezongen wordt.

Als de buikjes beginnen te rammelen ga je het Brouwhuis binnen. Het diner is een smakelijk, winters stamppotbuffet bestaande uit drie soorten stamppot met twee verschillende vleessoorten, jus en tafelzuren. Daarna is er een rondleiding door het kasteel onder leiding van een professionele gids. Alleen voor deze avond is het kasteel speciaal verlicht met kaarsen. Kun je je al voorstellen wat voor bijzondere ervaring dat is? Je kunt er ook voor kiezen om eerst mee te gaan met de rondleiding, en daarna pas te eten.

De kaarsverlichte rondleidingen vinden plaats op 28 en 29 december en 4 en 5 januari. Aanmelden is verplicht en tot maximaal één week voorafgaand.

 • 28-12-2023 t/m 05-01-2024
 • Slot Loevestein
 • Loevestein 1, 5307 TG Poederoijen
 • Ja

Kerstvakantie Slot Loevestein

Een kasteel in sfeervolle kerststemming, betoverende berstbelevenis op Slot Loevestein! Dat is Loevestein deze kerstvakantie van 23 december 2023 tot en met 7 januari 2024. Overal fonkelende lichtjes, warme chocolademelk en natuurlijk heel veel kerstverhalen. In de geschiedenis van dit stoere kasteel zijn er genoeg bijzondere verhalen te vinden.

Kaarsverlichte rondleidingen
Op 4 verschillende avonden organiseren zijn er een sfeervolle kaarsverlichte rondleiding op Loevestein. Geniet van kerstmuziek, warme chocomel, een winters stamppotbuffet en een rondleiding door onze enthousiaste gidsen. Klik hier voor meer informatie over de rondleidingen

Speurtocht: Help Hugo zoeken
Ontdek de geschiedenis van Loevestein met deze nieuwe speurtocht. Help Hugo de Groot iets belangrijks terug te vinden tijdens een tocht door het kasteel en de vesting.

Sfeervolle muziek in de Zael
Tijdens de kerstvakantie kun je genieten van oorstrelende muziek in de Zael van het kasteel.

Tentoonstelling Monddood
Een bezoek aan de tentoonstelling “Monddood – Politiek Gevangen” mag niet ontbreken. Ontdek de verhalen van Hugo de Groot en hedendaagse politieke gevangenen.

Struintochten kerstvakantie
Struintochten voor kinderen in Munnikenland. Verken de wilde natuur rondom Loevestein, klim in bomen, ontdek kleine bloemetjes en kom misschien oog in oog te staan met konikpaarden of rode geuzen.

Ervaar de charme van kerst op Slot Loevestein en laat je meenemen op een reis door de tijd en de natuur!

 • 23-12-2023 t/m 07-01-2024
 • Slot Loevestein
 • Loevestein 1, 5307 TG Poederoijen
 • Ja

Sintfestijn op Loevestein

Dit jaar wordt Slot Loevestein omgetoverd tot een waar Sinterklaaskasteel. Breng een bezoek aan het Sintfestijn voor een onvergetelijk avontuur, vol magische momenten en spannende verrassingen.

Vanaf het moment dat je door de oude poort het kasteel binnenstapt, word je betoverd door de sfeer. Kijk rond in de prachtig ingerichte kamers en laat je fantasie de vrije loop. Elk kind, maar ook papa’s, mama’s, opa’s en oma’s, zullen het kasteel verlaten met een stralende glimlach op hun gezicht.

Los de speurtocht op en help Piet bij zijn zoektocht naar zijn verloren spullen. Laat je creativiteit de vrije loop en versier het mooiste cadeaupapier dat je ooit hebt gezien. In de keuken ruik je de heerlijke geuren van speculaas en kruiden al. Kunnen jullie raden wat er wordt gebakken? Het recept ligt voor jullie klaar, maar het is niet compleet! Lukt het jullie om het compleet te maken? Neem het dan mee naar huis, ga aan de slag en geniet daar van dezelfde heerlijke geur. En na al deze spannende activiteiten kunnen jullie je pietenkunsten laten zien op ons speciale pietenparcours.

Dit jaar wordt Sinterklaas een feest om nooit te vergeten! Reserveer nu je tickets voor een dag vol verwondering en plezier.

 • 19-11-2023 t/m 05-12-2023
 • Slot Loevesteijn
 • Loevestein 1, 5307 TG Poederoijen
 • Ja

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Overwinteren in een kasteel spreekt tot de verbeelding. Samen zitten rond het haardvuur, kaarsen aan en lekker warm. Dat de realiteit soms heel anders was, ontdek je tijdens het Winterkasteel.

Hoe kwamen mensen vroeger aan warmte, licht, water en voedsel? Dat ontdek je in het sfeervol ingerichte Muiderslot in Muiden. In de Ridderzaal is er speciale aandacht voor winterse feesten en bijbehorende luxe spijzen. Er zijn ook veel leuke activiteiten voor jong en oud. Speel ouderwetse spelletjes, luister naar winterse verhalen of muziek of doe mee aan workshops.

Winterkasteel Muiderslot is van 16 december t/m 25 februari te bezoeken. Kijk voor meer informatie op onze website. Zie link in bio. Of via @muiderslot 

#muiderslot #muidencastle #amsterdamcastle #Amsterdam #oudeholandsewaterlinie #winter #wintervibes #winterwonderland #wintertijd #wintertime #winterphotography #winteriscoming #winterfoto #winterfotografie #visitnetherlands #visitholland #hollandinbeeld #hollandopznmooist #holland_photolovers #hollandphotolovers #nederland #nederland_fotografeert #natuurfotografie #natuurmonumenten_featureme #natuurmonumenten #natuurmonumenten #naturephotography #discoverholland #igholland #ig_discover_holland

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact