Struintocht Munnikenland

Kom struinen buiten de paden in de uiterwaarden van het Munnikenland rond Slot Loevestein. Het Munnikenland staat in open verbinding met de Waal en bij hoogwater stroomt het over. De rivierdynamiek heeft hier vrij spel. Onder leiding van een gids van Staatsbosbeheer ontdek je dit ruige gebied, die in ieder jaargetijde anders is. In het voorjaar zijn de uiterwaarden rijk aan bloemen en zijn er jonge dieren. In de zomer zijn er libellen, vogels en bloeien er andere planten. In de winter leert de gids je hoe dieren en planten omgaan met de kou. Zo heeft ieder jaargetijde zijn charme. Een tocht voor jong én oud!

Het Munnikenland en de Oude Hollandse Waterlinie

Het Munnikenland bij Slot Loevestein is in 1672 en 1794 onder water gezet als onderdeel van de Oude Hollandse Waterlinie. Zo ontstond een brede strook drassig gebied tussen de Oude Maas en Waal, wat het voor vijandelijke troepen zeer moeilijk maakte om Loevestein te bereiken. Ontdek dit boeiende stukje geschiedenis van dichtbij tijdens de tochten!

  • 21-04-2024
  • Het Munnikenland
  • Ja

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Schoonhoven, strategisch gelegen in de Oude Hollandse Waterlinie. Ken jij het verhaal van dit mooie historische stadje? Je leest het op OudeHollandseWaterlinie.nl ( link in bio) 

#oudehollandsewaterlinie #vestingstad #geschiedenis #historie #schoonhoven

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact