Wandelgids Oude Hollandse Waterlinie

Wandelgids Oude Hollandse Waterlinie

De wandelgids die we gaan uitgeven is bijna klaar! Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de vormgeving en vervolgens kan hij naar de drukker. In 11 etappes wordt de bijzondere route langs de hele Oude Hollandse Waterlinie beschreven. Van Muiderslot in het noorden tot aan Slot Loevestein in het zuiden.

Marco en Paul liepen de hele route deze zomer en zijn verantwoordelijk voor de teksten en foto’s. Sander Enderink voegde per etappe historische informatie toe en ook de historische toen en nu foto’s die we in samenwerking met de diverse partnergemeenten hebben gemaakt, zullen niet ontbreken. De handzame gids is een must-have voor wandelaars en geschiedenis liefhebbers en zal vanaf komend voorjaar te koop zijn, onder meer via onze website.

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Weet jij in welke vestingstad deze leuke huizen staan?

Foto @verbindendoorverbeelden

#oudehollandsewaterlinie #hollandsewaterlinie #waterlinie #waterlinies #rampjaar1672 #rampjaar #vestingstad #vestingsteden #vesting #waterlinieommetje  #geschiedenis #groenehart #stadsbezoek #gracht #grachten #grachtenpand #hollandsewaterlinies #stedentrip #stadsfotografie #cityscape #cityscapes #cityphotography

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact