Beeldbank

Deze beeldbank bevat een selectie van foto’s per vestingstad/gebied van de Oude Hollandse Waterlinie. De mooiste beelden van vestingsteden, sluizen, wandelaars en fietsers in het liniegebied en tevens beelden vanuit de lucht zijn met zorg voor u uitgezocht. De foto’s zijn beschikbaar voor alle partners van de erfgoedtafel Oude Hollandse Waterlinie, media-partijen en toeristische organisaties die over de Oude Hollandse Waterlinie publiceren (online en offline). De foto’s zijn gratis te downloaden in hoge resolutie, maar let op; naamsvermelding is nadrukkelijk verplicht.

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Het Gidsengilde Corvus organiseert speciaal op zaterdag 20 april een instaprondleiding vanwege het Weekend van het Verdedigingserfgoed. De gids neemt je mee op een rondwandeling door Nieuwpoort en maken het verhaal van de Vestingstad Nieuwpoort en haar rol in de geschiedenis van de Oude Hollandse Waterlinie nog meer beeldend!

🗓 20 April om 13.00 uur vanaf Museum Nieuwpoort. Kijk voor meer informatie in onze agenda. Zie link in bio.

Op de foto: Stenen beer.
📸 Beeldbank Oude Hollandse Waterlinie.

Eeuwenlang zorgden forten, bunkers, vestingen en linies voor de verdediging van ons land. Samen vormen zij het verdedigingserfgoed in Nederland. Op 20 en 21 april worden er honderden boeiende bouwwerken opengesteld, waaronder vele locaties binnen de Oude Hollandse Waterlinie.

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact