Presentatie Vestingstedenkaart

Afgelopen vrijdag vond de presentatie van de vestingstedenkaart plaats. Deze zal ook terug te vinden zijn in editie 2022 van het magazine ‘Vesting!’, dat in het voorjaar uitkomt.

Stichting Oude Hollandse Waterlinie was vertegenwoordigd door Tjerk Bruinsma (voorzitter van het bestuur), Anastasia van der Lugt (directeur) en Michiel van de Burgt. Michiel begeleidt namens de stichting educatieve sessies op scholen en is tevens bedenker en regisseur van de musical “Water en Vuur”. Ook de Friese Waterlinie en Zuiderwaterlinie waren vertegenwoordigd, net als de stad Groningen en de stad Coevorden. Allen hebben één ding gemeen; in 2022 valt er veel te herinneren en te vieren!

De ochtend werd uitstekend geleid door Platform Rampjaarherdenking en Stichting Liniebreed Ondernemen, die tevens gastvrouw waren in het prachtige Fort Nieuwersluis. Na een uitgebreide kennismaking werd de vestingkaart onthuld en werden foto’s gemaakt in de aanwezigheid van een authentieke boodschapper van de prins uit 1672.

In 2022 vieren we het jubileum van 350 jaar Oude Hollandse Waterlinie. Gedurende dit jaar zullen veel evenementen en activiteiten plaatsvinden in de fraaie vestingsteden die aan deze “moeder der linies” liggen. Daarnaast vormt het een prachtig recreatief gebied voor wandelaars, fietsers en bezoekers van het water. Voor ons actuele programma kun je kijken op www.oudehollandsewaterlinie.nl/evenementen, waar ook onze nieuwsbrief te vinden is.

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.


© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact