Studenten maken digitale kaart Oude Hollandse Waterlinie

Woensdag 16 februari hebben studenten Civiele Techniek aan de Christelijke Hogeschool Windesheim in Zwolle honderden kilometers dijken, kades en watergangen in kaart gebracht. Daarmee hebben ze een belangrijke bijdrage geleverd aan het model van Nederland in 1672 waarmee kennisinstituut Deltares later dit jaar de inundatie van de Oude Hollandse Waterlinie zal simuleren. Samen met experts van HKV, Witteveen+Bos en Waternet hebben studenten het noorden van de Oude Hollandse Waterlinie bestudeerd en verwerkt in het model. Dr. Koen Berends (Deltares) sprak over het project tijdens het OHW symposium in november 2021.

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Wat is jouw favoriete plek langs de Oude Hollandse Waterlinie? Deel je foto van deze plek met ons en misschien win je wel een prijs!

Wij organiseren dit jaar een fotowedstrijd met als thema: “Mijn Oude Hollandse Waterlinie“

Lijkt het je leuk om mee te doen? Je hebt tot 1 oktober om je foto's te mailen naar contact@ohwl.nl Kijk wel even op onze website voor de deelnemersvoorwaarden. 

Foto Andrzej Wieciech
Deelnemer fotowedstrijd 2024. Tweede plaats.

📸📸📸📸📸📸📸📸📸📸📸📸📸📸📸📸📸📸📸

#fotowedstrijd #photocompetition #photocontest #photochallenge #fotochallenge #oudeholandsewaterlinie

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact