Presentatie Regenten en de Waterlinie

Historicus Leen Ouweneel heeft op donderdag 24 februari in Schoonhoven het eerste exemplaar van zijn boek ‘Regenten en de Waterlinie in het Rampjaar’ over de Oude Hollandse Waterlinie overhandigd aan burgemeester Pieter Paans van de gemeente Krimpenerwaard. Leen Ouweneel heeft jarenlang onderzoek gedaan in soms nooit eerder bestudeerde archieven van waterschappen, dorpen en steden om de ontstaansgeschiedenis en werking van de Oude Hollandse Waterlinie in kaart te brengen.

De resultaten van het onderzoek zijn geïllustreerd met een brede selectie aan historische kaarten en afbeeldingen en met eigentijdse (lucht)foto’s. Namens Stichting Oude Hollandse Waterlinie vertelde Christian Quist vervolgens over de vele waterlinie-evenementen die tijdens het jubileumjaar in Schoonhoven en omstreken worden georganiseerd. Het boek is te bestellen bij de uitgever Historische Uitgaven Schoonhoven (link hieronder) en verschillende boekwinkels.

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Overwinteren in een kasteel spreekt tot de verbeelding. Samen zitten rond het haardvuur, kaarsen aan en lekker warm. Dat de realiteit soms heel anders was, ontdek je tijdens het Winterkasteel.

Hoe kwamen mensen vroeger aan warmte, licht, water en voedsel? Dat ontdek je in het sfeervol ingerichte Muiderslot in Muiden. In de Ridderzaal is er speciale aandacht voor winterse feesten en bijbehorende luxe spijzen. Er zijn ook veel leuke activiteiten voor jong en oud. Speel ouderwetse spelletjes, luister naar winterse verhalen of muziek of doe mee aan workshops.

Winterkasteel Muiderslot is van 16 december t/m 25 februari te bezoeken. Kijk voor meer informatie op onze website. Zie link in bio. Of via @muiderslot 

#muiderslot #muidencastle #amsterdamcastle #Amsterdam #oudeholandsewaterlinie #winter #wintervibes #winterwonderland #wintertijd #wintertime #winterphotography #winteriscoming #winterfoto #winterfotografie #visitnetherlands #visitholland #hollandinbeeld #hollandopznmooist #holland_photolovers #hollandphotolovers #nederland #nederland_fotografeert #natuurfotografie #natuurmonumenten_featureme #natuurmonumenten #natuurmonumenten #naturephotography #discoverholland #igholland  #ig_discover_holland

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact