Presentatie Regenten en de Waterlinie

Historicus Leen Ouweneel heeft op donderdag 24 februari in Schoonhoven het eerste exemplaar van zijn boek ‘Regenten en de Waterlinie in het Rampjaar’ over de Oude Hollandse Waterlinie overhandigd aan burgemeester Pieter Paans van de gemeente Krimpenerwaard. Leen Ouweneel heeft jarenlang onderzoek gedaan in soms nooit eerder bestudeerde archieven van waterschappen, dorpen en steden om de ontstaansgeschiedenis en werking van de Oude Hollandse Waterlinie in kaart te brengen.

De resultaten van het onderzoek zijn geïllustreerd met een brede selectie aan historische kaarten en afbeeldingen en met eigentijdse (lucht)foto’s. Namens Stichting Oude Hollandse Waterlinie vertelde Christian Quist vervolgens over de vele waterlinie-evenementen die tijdens het jubileumjaar in Schoonhoven en omstreken worden georganiseerd. Het boek is te bestellen bij de uitgever Historische Uitgaven Schoonhoven (link hieronder) en verschillende boekwinkels.

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.


© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact