Presentatie Regenten en de Waterlinie

Historicus Leen Ouweneel heeft op donderdag 24 februari in Schoonhoven het eerste exemplaar van zijn boek ‘Regenten en de Waterlinie in het Rampjaar’ over de Oude Hollandse Waterlinie overhandigd aan burgemeester Pieter Paans van de gemeente Krimpenerwaard. Leen Ouweneel heeft jarenlang onderzoek gedaan in soms nooit eerder bestudeerde archieven van waterschappen, dorpen en steden om de ontstaansgeschiedenis en werking van de Oude Hollandse Waterlinie in kaart te brengen.

De resultaten van het onderzoek zijn geïllustreerd met een brede selectie aan historische kaarten en afbeeldingen en met eigentijdse (lucht)foto’s. Namens Stichting Oude Hollandse Waterlinie vertelde Christian Quist vervolgens over de vele waterlinie-evenementen die tijdens het jubileumjaar in Schoonhoven en omstreken worden georganiseerd. Het boek is te bestellen bij de uitgever Historische Uitgaven Schoonhoven (link hieronder) en verschillende boekwinkels.

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Het Gidsengilde Corvus organiseert speciaal op zaterdag 20 april een instaprondleiding vanwege het Weekend van het Verdedigingserfgoed. De gids neemt je mee op een rondwandeling door Nieuwpoort en maken het verhaal van de Vestingstad Nieuwpoort en haar rol in de geschiedenis van de Oude Hollandse Waterlinie nog meer beeldend!

🗓 20 April om 13.00 uur vanaf Museum Nieuwpoort. Kijk voor meer informatie in onze agenda. Zie link in bio.

Op de foto: Stenen beer.
📸 Beeldbank Oude Hollandse Waterlinie.

Eeuwenlang zorgden forten, bunkers, vestingen en linies voor de verdediging van ons land. Samen vormen zij het verdedigingserfgoed in Nederland. Op 20 en 21 april worden er honderden boeiende bouwwerken opengesteld, waaronder vele locaties binnen de Oude Hollandse Waterlinie.

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact