Workshop Drijfboeien

Ter gelegenheid van 350 jaar Oude Hollandse Waterlinie ontwierp kunstenares Ilona Visser drijfboeien in de vorm van het OHW-logo. Deze vrolijke bakens drijven sinds 2022 in de grachten van Nieuwpoort. Liniebreed Ondernemen gaat dit initiatief verder brengen met ondersteuning van de erfgoedtafel Oude Hollandse Waterlinie van de provincie Zuid-Holland. Op 14 juni (10.00 – 14.00 uur) worden alle OHW-gemeenten en historische verenigingen uitgenodigd om in Nieuwpoort met elkaar deze vrolijke drijfboeien in elkaar te zetten. Per gemeente/organisatie kunnen er twee boeien worden gemaakt. De bijeenkomst wordt inclusief lunch aangeboden.

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Het Gidsengilde Corvus organiseert speciaal op zaterdag 20 april een instaprondleiding vanwege het Weekend van het Verdedigingserfgoed. De gids neemt je mee op een rondwandeling door Nieuwpoort en maken het verhaal van de Vestingstad Nieuwpoort en haar rol in de geschiedenis van de Oude Hollandse Waterlinie nog meer beeldend!

🗓 20 April om 13.00 uur vanaf Museum Nieuwpoort. Kijk voor meer informatie in onze agenda. Zie link in bio.

Op de foto: Stenen beer.
📸 Beeldbank Oude Hollandse Waterlinie.

Eeuwenlang zorgden forten, bunkers, vestingen en linies voor de verdediging van ons land. Samen vormen zij het verdedigingserfgoed in Nederland. Op 20 en 21 april worden er honderden boeiende bouwwerken opengesteld, waaronder vele locaties binnen de Oude Hollandse Waterlinie.

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact