Op pad langs de Linie met Margot Stolk

Voor deze rubriek gingen we dit keer op pad met Margot Stolk langs ‘onze’ linie. Margot is voorzitter van Stichting Groene Hart Verbinders, een stichting die zich inzet voor de regionale toeristische marketing voor het Groene Hart. De Oude Hollandse Waterlinie loopt door het Groene Hart en onze stichtingen werken nauw samen op het gebied van promotie en marketing. Met de nieuwe wandelgids in de hand liepen we afgelopen vrijdag een stuk van de favoriete etappe van Margot.

Anastasia van der Lugt en Margot Stolk schudden handen tijdens de overhandiging van de Wandelgids Oude Hollandse Waterlinie.
Anastasia van der Lugt en Margot Stolk – overhandiging van de Wandelgids Oude Hollandse Waterlinie.

Voor ons is Margot een heel bijzondere wandelgast. Ze is als voormalig directeur bij Stichting Oude Hollandse Waterlinie heel nauw betrokken geweest bij de wandelgids, en ook daarna nog. Ze had een onmisbare rol in het proces, want als wandelliefhebber wist zij precies wat er nodig was om een goede, informatieve en attractieve gids te maken. De stichting is haar hiervoor heel dankbaar.

Vrijdag 12 mei ontving Margot Stolk dan eindelijk het eindresultaat, uit handen van de huidige directeur Anastasia van de Lugt. Margot: ‘Ik ben erg trots op wat ik hier zie, er zijn heel wat uurtjes in gaan zitten en het eindresultaat mag er zeker zijn! Deze wandelgids draagt niet alleen bij aan het versterken van de bekendheid van de Oude Hollandse Waterlinie, maar is ook van belang bij het aantrekken van toerisme naar het Groene Hart. Het maakt duidelijk hoe veelzijdig dit gebied is. Zowel bezoekers als inwoners kunnen met deze routes uitstekend ervaren hoe bijzonder het is om het Groene Hart én haar historie wandelend te ontdekken.”

Uiteraard werd er ook gewandeld. Haar favoriete etappe is van Gorinchem naar Nieuwpoort, etappe twee uit de wandelgids. Een schitterende route, aldus Margot “Het mooiste is het uitgestrekte landschap met de landschapselementen als molen, gemalen, de Giessenkade en het onder water zetten in combinatie met de mooie vestingsteden Gorinchem en Nieuwpoort.”

Ondertussen voerden wij goede gesprekken over onze mooie waterlinie en de belangrijke rol die de stichting heeft ten aanzien van het behoud en de beleefbaarheid. Wat ons betreft was ook dit een hele fijne ontmoeting in de reeks en we zien al weer uit naar de volgende wandeling. Met wie dat zal zijn verklappen we nog niet, dat blijft nog even een verrassing!

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Schoonhoven, strategisch gelegen in de Oude Hollandse Waterlinie. Ken jij het verhaal van dit mooie historische stadje? Je leest het op OudeHollandseWaterlinie.nl ( link in bio) 

#oudehollandsewaterlinie #vestingstad #geschiedenis #historie #schoonhoven

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact