Verslag Open Havendag en Waterboulevard

Zaterdag 13 mei was het eindelijk zover: de Open Havendag keerde na drie jaar afwezigheid terug naar Gorinchem. Een terugkerend grootse festiviteit aan het begin van het recreatieve vaarseizoen. Met muziek, kraampjes, foodtrucks en nog veel meer. Dit jaar was de Open Havendag gekoppeld aan de Waterboulevard. Dit is evenement waar alles draait om en op het water is een initiatief van de Provincie Zuid-Holland.

Het mooie weer trok veel bezoekers naar de stad, die werden getrakteerd op spektakel van onder meer een gevechtshelikopter en de terugkeer van de Drakenbootrace. Hoewel het moeilijk is om het exacte aantal bezoekers te tellen, waren alle parkeerplekken in Gorinchem bezet. Deelnemers aan de Open Havendag waren onder meer de Waterboulevard en de Marine Roadshow, die groots uitpakte met vier vaartuigen, verschillende voertuigen en de gevechtshelikopter. Het mooie weer zorgde voor een sfeervolle dag waarbij jong en oud gratis genoten van alle activiteiten.

Anastasia van der Lugt achter het kraampje van de Oude Hollandse Waterlinie tijdens de Waterdagen in Gorinchem.
Anastasia van der Lugt achter het kraampje van de Oude Hollandse Waterlinie tijdens de Waterdagen in Gorinchem.

Oude Hollandse Waterlinie

Omdat water op deze dag de hoofdrol speelde kon de Stichting Oude Hollandse Waterlinie niet ontbreken. Met een kraampje vol informatie werd de historische linie onder de aandacht gebracht bij de vele bezoekers. Vooral de diverse folders met wandel-, fiets en vaartochten vonden gretig aftrek.

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Je hebt nog 3 dagen om mee te doen aan onze fotowedstrijd. 

Het thema van deze fotowedstrijd is: ‘Wandelen langs de Oude Hollandse Waterlinie’ 🚶‍♂️🚶‍♀️Wij hebben namelijk dit jaar een prachtige wandelgids uitgebracht waar wij enorm trots op zijn! 

De winnaar krijgt een geldbedrag van € 150,-. De tweede prijs krijgt € 100,-. En de derde prijs € 50,-. Je hebt tot uiterlijk 1 oktober de tijd om je foto('s) in te sturen. 
📷 De foto mag maximaal 2 jaar oud zijn.
📷 Het is een voorwaarde dat de foto is genomen in het gebied van de Oude Hollandse Waterlinie. Dit gebied loop van het Muiderslot in Muiden tot aan Slot Loevestein nabij Gorinchem. 
📷 Kijk voor de overige voorwaarden en voor meer informatie op oudehollandsewaterlinie.nl/fotowedstrijd-2023

Foto: Stenen beer in Nieuwpoort

#fotowedstrijd #foto #fotograaf
#oudehollandsewaterlinie #Nieuwpoort #verdedigingswerken #verdediging #molenlanden #photocompetition #photocontest #vestingwallen #vesting #vestingstad #vestingsteden #wandelen #wandelgids #wandelroute #hollandsewaterlinies #waterlinie

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact