Verslag Open Havendag en Waterboulevard

Zaterdag 13 mei was het eindelijk zover: de Open Havendag keerde na drie jaar afwezigheid terug naar Gorinchem. Een terugkerend grootse festiviteit aan het begin van het recreatieve vaarseizoen. Met muziek, kraampjes, foodtrucks en nog veel meer. Dit jaar was de Open Havendag gekoppeld aan de Waterboulevard. Dit is evenement waar alles draait om en op het water is een initiatief van de Provincie Zuid-Holland.

Het mooie weer trok veel bezoekers naar de stad, die werden getrakteerd op spektakel van onder meer een gevechtshelikopter en de terugkeer van de Drakenbootrace. Hoewel het moeilijk is om het exacte aantal bezoekers te tellen, waren alle parkeerplekken in Gorinchem bezet. Deelnemers aan de Open Havendag waren onder meer de Waterboulevard en de Marine Roadshow, die groots uitpakte met vier vaartuigen, verschillende voertuigen en de gevechtshelikopter. Het mooie weer zorgde voor een sfeervolle dag waarbij jong en oud gratis genoten van alle activiteiten.

Anastasia van der Lugt achter het kraampje van de Oude Hollandse Waterlinie tijdens de Waterdagen in Gorinchem.
Anastasia van der Lugt achter het kraampje van de Oude Hollandse Waterlinie tijdens de Waterdagen in Gorinchem.

Oude Hollandse Waterlinie

Omdat water op deze dag de hoofdrol speelde kon de Stichting Oude Hollandse Waterlinie niet ontbreken. Met een kraampje vol informatie werd de historische linie onder de aandacht gebracht bij de vele bezoekers. Vooral de diverse folders met wandel-, fiets en vaartochten vonden gretig aftrek.