Canon online

De Canon van de Oude Hollandse Waterlinie is nu te lezen op de website Canon van Nederland. De verhalen over de Oude Hollandse Waterlinie in Zuid-Holland liggen in het verlengde van de bijdrage van Stichting Oude Hollandse Waterlinie aan het educatieproject van het Erfgoedhuis Zuid-Holland, waarin per gemeente de lokale geschiedenis aan bod komt.

Tijdens het jubileumjaar zijn veel lokale verhalen over de Oude Hollandse Waterlinie verzameld. Niet alleen door de stichting, maar ook door historische verenigingen, musea en zelfstandige historici. In de Canon zijn deze bijeengebracht en toegankelijk gemaakt.

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Schoonhoven, strategisch gelegen in de Oude Hollandse Waterlinie. Ken jij het verhaal van dit mooie historische stadje? Je leest het op OudeHollandseWaterlinie.nl ( link in bio) 

#oudehollandsewaterlinie #vestingstad #geschiedenis #historie #schoonhoven

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact