Waterlinieboekje

Foto: onze beeldbank

Gebiedsmarketingstichting ‘Tussen Lek en Linge’ heeft de routegids “Ontdek de Waterlinies tussen Lek en Linge” geproduceerd. In dit boekje staan fiets- en wandelroutes langs de waterlinies in dit gebied, maar ook het historisch verhaal over de werking van de waterlinies en de locaties wordt belicht. Sander Enderink van Stichting Oude Hollandse Waterlinie heeft bijgedragen aan de inhoud van het boekje.

Aankomende donderdag (15 december) vindt de overhandiging van dit Waterlinieboekje aan wethouder Ton van Maanen van Vijfherenlanden en de historische verenigingen plaats. Zowel de wethouder als de directeur van de Stichting Oude Hollandse Waterlinie Anastasia van de Lugt en de directeur van Tussen Lek en Linge, Arine Gijsbers, zullen een toespraak houden.

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Een betoverende avond vol kunst en muziek! Op zaterdag 9 december is het centrum van Schoonhoven tussen 18.00 en 00.00 uur het magische decor voor de Nacht van het Zilver.

Ateliers, juweliers, goud- en zilversmeden openen deze avond hun deuren en bieden een intieme avond Romantic Christmas shopping. Speciaal voor deze avond worden nieuwe collecties gepresenteerd door de zilverkunstenaars. De stad is feestelijk verlicht, de grote kerstboom wordt aangestoken, er is een lampionnenoptocht en een vuurshow 🎄💡🏮🔥 Je vindt meer informatie op onze website. Kijk dan bij evenementen.

Foto's @schoonhoven_zilverstad

#Schoonhoven #schoonhovenzilverstad #zilverstad #zilver #goud #nachtvanhetzilver #krimpenerwaard
#oudehollandsewaterlinie #hollandsewaterlinie #waterlinie #waterlinies #rampjaar1672 #rampjaar #vestingstad #vestingsteden #vesting #waterlinieommetje #geschiedenis #groenehart #stadsbezoek #december #kerstsfeer #erfgoed #stadsfotografie

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact