Waterlinieboekje

Foto: onze beeldbank

Gebiedsmarketingstichting ‘Tussen Lek en Linge’ heeft de routegids “Ontdek de Waterlinies tussen Lek en Linge” geproduceerd. In dit boekje staan fiets- en wandelroutes langs de waterlinies in dit gebied, maar ook het historisch verhaal over de werking van de waterlinies en de locaties wordt belicht. Sander Enderink van Stichting Oude Hollandse Waterlinie heeft bijgedragen aan de inhoud van het boekje.

Aankomende donderdag (15 december) vindt de overhandiging van dit Waterlinieboekje aan wethouder Ton van Maanen van Vijfherenlanden en de historische verenigingen plaats. Zowel de wethouder als de directeur van de Stichting Oude Hollandse Waterlinie Anastasia van de Lugt en de directeur van Tussen Lek en Linge, Arine Gijsbers, zullen een toespraak houden.

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Het Gidsengilde Corvus organiseert speciaal op zaterdag 20 april een instaprondleiding vanwege het Weekend van het Verdedigingserfgoed. De gids neemt je mee op een rondwandeling door Nieuwpoort en maken het verhaal van de Vestingstad Nieuwpoort en haar rol in de geschiedenis van de Oude Hollandse Waterlinie nog meer beeldend!

🗓 20 April om 13.00 uur vanaf Museum Nieuwpoort. Kijk voor meer informatie in onze agenda. Zie link in bio.

Op de foto: Stenen beer.
📸 Beeldbank Oude Hollandse Waterlinie.

Eeuwenlang zorgden forten, bunkers, vestingen en linies voor de verdediging van ons land. Samen vormen zij het verdedigingserfgoed in Nederland. Op 20 en 21 april worden er honderden boeiende bouwwerken opengesteld, waaronder vele locaties binnen de Oude Hollandse Waterlinie.

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact