Cursus vestingwerken 2023

Cursus vestingwerken in 2016

In 2016 organiseerde de Werkgroep Vesting Gorinchem van de Historische Vereniging Oud-Gorcum een cursus Vestingwerken. Deze cursus was gelijk volgeboekt en een groot succes. Daarna startte de cursus Gorcumkunde met ook een door ons verzorgde les vestingwerken en daarom hebben wij de cursus Vestingwerken niet meer georganiseerd. Maar regelmatig wordt er nog gevraagd naar de cursus Vestingwerken.

De cursus Gorcumkunde is al jaren volgeboekt, er is grote belangstelling om wat meer over Gorinchem te leren en de les vestingwerken wordt door veel cursisten gewaardeerd.

Daarom gaan we de cursus Vestingwerken weer organiseren. De cursus Vestingwerken gaat wat dieper in op vestingwerken, de Waterlinie en de Vesting Gorinchem.

De cursus bestaat uit zeven lessen, waaronder twee buitenlessen en wordt gegeven in januari, februari en maart 2023.

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Overwinteren in een kasteel spreekt tot de verbeelding. Samen zitten rond het haardvuur, kaarsen aan en lekker warm. Dat de realiteit soms heel anders was, ontdek je tijdens het Winterkasteel.

Hoe kwamen mensen vroeger aan warmte, licht, water en voedsel? Dat ontdek je in het sfeervol ingerichte Muiderslot in Muiden. In de Ridderzaal is er speciale aandacht voor winterse feesten en bijbehorende luxe spijzen. Er zijn ook veel leuke activiteiten voor jong en oud. Speel ouderwetse spelletjes, luister naar winterse verhalen of muziek of doe mee aan workshops.

Winterkasteel Muiderslot is van 16 december t/m 25 februari te bezoeken. Kijk voor meer informatie op onze website. Zie link in bio. Of via @muiderslot 

#muiderslot #muidencastle #amsterdamcastle #Amsterdam #oudeholandsewaterlinie #winter #wintervibes #winterwonderland #wintertijd #wintertime #winterphotography #winteriscoming #winterfoto #winterfotografie #visitnetherlands #visitholland #hollandinbeeld #hollandopznmooist #holland_photolovers #hollandphotolovers #nederland #nederland_fotografeert #natuurfotografie #natuurmonumenten_featureme #natuurmonumenten #natuurmonumenten #naturephotography #discoverholland #igholland  #ig_discover_holland

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact