Kinder Doe-Expo ‘Onder Water’ verlengd

Wegens groot succes is de Kinder Doe Expo Onder Water verlengd t/m de kerstvakantie, dus t/m 8 januari 2023.

In deze expo komen Dees en haar vriendje Douwe met hun zelfgebouwde duikboot boven water bij een Hollands kamp in de 17de eeuw tijdens het rampjaar 1672 (nu 350 jaar geleden!). De Nederlandse republiek wordt aangevallen door Frankrijk, Engeland en de twee Duitse deelstaten Keulen en Münster. Maar Holland zet het water in om de Fransen tegen te houden. Het begin van de Oude Hollandse Waterlinie. In de interactieve expo is een schatkamer, zijn er postduiven, ontmoet je de Zonnekoning en gaat het vriezen.

De Kinder Doe Expo is geïnspireerd op het kinderboek Onder Water in het rampjaar (te koop in de museumwinkel of via Bol.com).

Het museum

In het Waterliniemuseum is een ruimte ingericht met gekke en leuke opdrachten. Het nodigt uit om te spelen, te kijken, onderzoeken en in de wereld van de 17de eeuw te stappen. Bij de entree ontvang je een extra doeboekje voor bij de expo! Kom dus nog snel even naar het Waterliniemuseum.

Daarnaast is fort bij Vechten een spannend fort waar je heerlijk rond kunt dwalen!

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.


© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact