Overhandiging ‘Ontdek de waterlinies Tussen Lek & Linge’

De overhandiging van het boekje ‘Ontdek de waterlinies Tussen Lek & Linge’.

Op donderdag 15 december heeft Anastasia van der Lugt, directeur Stichting Oude Hollandse Waterlinie, het eerste exemplaar overhandigen van een boekje met daarin de verhalen over de Oude Hollandse Waterlinie en het rampjaar 1672 in het gebied tussen Lek en Linge. Wethouder Ton van Maanen (Recreatie & Toerisme gemeente Vijfheerenlanden) en daarnaast Chris Will en Sander Enderink, die een onmisbare bijdrage hebben geleverd aan de totstandkoming van het boekje, hebben het boekje op deze dag in Ameide mogen ontvangen.

Het Boekje

De Oude Hollandse Waterlinie werd in 2022 exact 350 jaar geleden ingezet om de Franse legers te verslaan. Met het boekje wil de gebiedsmarketing stichting Tussen Lek & Linge de Oude en Nieuwe Hollandse Waterlinies zichtbaar maken en tot leven brengen in de gemeente Vijfheerenlanden. In het boekje zijn mooie verhalen te lezen over onder anderen de Oude Hollandse Waterlinie in het gebied Tussen Lek en Linge. Deze verhalen zijn geschreven door leden van de historische verenigingen in het gebied. Ook staan er in het boekje leuke wandel- en fietsroutes langs de Waterlinie en educatieve paginaโ€™s voor kinderen. โ€˜Ontdek de waterlinies Tussen Lek & Lingeโ€™ is gratis af te halen bij de VVV in Vianen en de VVV in Leerdam.

Bekijk het boekje hieronder:

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Een betoverende avond vol kunst en muziek! Op zaterdag 9 december is het centrum van Schoonhoven tussen 18.00 en 00.00 uur het magische decor voor de Nacht van het Zilver.

Ateliers, juweliers, goud- en zilversmeden openen deze avond hun deuren en bieden een intieme avond Romantic Christmas shopping. Speciaal voor deze avond worden nieuwe collecties gepresenteerd door de zilverkunstenaars. De stad is feestelijk verlicht, de grote kerstboom wordt aangestoken, er is een lampionnenoptocht en een vuurshow ๐ŸŽ„๐Ÿ’ก๐Ÿฎ๐Ÿ”ฅ Je vindt meer informatie op onze website. Kijk dan bij evenementen.

Foto's @schoonhoven_zilverstad

#Schoonhoven #schoonhovenzilverstad #zilverstad #zilver #goud #nachtvanhetzilver #krimpenerwaard
#oudehollandsewaterlinie #hollandsewaterlinie #waterlinie #waterlinies #rampjaar1672 #rampjaar #vestingstad #vestingsteden #vesting #waterlinieommetje #geschiedenis #groenehart #stadsbezoek #december #kerstsfeer #erfgoed #stadsfotografie

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact