Expeditie Oude Hollandse Waterlinie

Bingokaart van Expeditie Oude Hollandse Waterlinie

Om het ontdekken van de Oude Hollandse Waterlinie nog leuker te maken en dichterbij te brengen, is er nu Expeditie Oude Hollandse Waterlinie: een spannende en leerzame QR-speurtocht voor kinderen van 6 t/m 12 jaar met als beloning het ‘bezoeken’ van 12 vestingwerken langs de Oude Hollandse Waterlinie. 

Bingokaarten

Bestel gratis een set posters en bingokaarten en lanceer deze expeditie in jouw buurt! Dit kan je eventueel doen in samenwerking met een basisschool, scouting, sportclub, museum of wijkgebouw. Maak een route door je wijk en hang de posters goed zichtbaar op, bijvoorbeeld achter een raam, op de schutting, op een (school)gebouw, etc. Ook OHW-vestingen kunnen een route maken door hun vestingstad, langs vestingwallen etc. De bingokaarten deel je uit aan de kinderen, die (eventueel met een begeleider of hun ouders) op pad gaan om de posters te vinden. Scan per poster de QR-code en ontdek welke vestingen erachter verstopt zitten. Zo kunnen kinderen 12 Oude Hollandse Waterlinie locaties in Nederland afstrepen op hun bingokaart en deze digitaal bezoeken! Bij iedere vesting vinden kinderen informatie en uitdagingen. Ze leren spelenderwijs meer over de Oude Hollandse Waterlinie en gaan actief aan de slag met bijvoorbeeld een kleurplaat of puzzel. Via de vijf vragen op de Bingokaart, maken ze ook nog eens kans op een prijs, zoals gratis toegangskaarten voor een museum of activiteit. Elke speurneus die zijn antwoorden indient via expeditieohw.nl, krijgt sowieso zijn eigen Expeditie Oude Hollandse Waterlinie Diploma!

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Wat is jouw favoriete plek langs de Oude Hollandse Waterlinie? Deel je foto van deze plek met ons en misschien win je wel een prijs!

Wij organiseren dit jaar een fotowedstrijd met als thema: “Mijn Oude Hollandse Waterlinie“

Lijkt het je leuk om mee te doen? Je hebt tot 1 oktober om je foto's te mailen naar contact@ohwl.nl Kijk wel even op onze website voor de deelnemersvoorwaarden. 

Foto Andrzej Wieciech
Deelnemer fotowedstrijd 2024. Tweede plaats.

📸📸📸📸📸📸📸📸📸📸📸📸📸📸📸📸📸📸📸

#fotowedstrijd #photocompetition #photocontest #photochallenge #fotochallenge #oudeholandsewaterlinie

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact