VR-paal in Hekendorp

Hans van Dam, Femke Steenbergen, Danny de Vries, Tom Bode, Rick Voll, Gerard van Roon en Jurjan Rietveld. Foto: Siem van der Burg / De IJsselbode


Reizen door de tijd via virtual reality. Er verschijnen steeds meer VR-palen langs de Oude Hollandse Waterlinie. Twee jaar geleden werd een zogenoemde VR-paal bij het stadskantoor in Oudewater geplaatst. Op woensdag 30 augustus 2023 werd in deze gemeente nabij de Goejanverwellesluis in Hekendorp een tweede VR-paal onthuld door burgemeester Danny de Vries.

Hekendorp is belangrijk geweest in 1672 qua inundatie van het gebied tussen de beide Wierickes. Het waren spannende tijden! Je kunt op deze locatie nu zelf ervaren hoe het leven er in die tijd uit zag.

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Weet jij in welke vestingstad deze leuke huizen staan?

Foto @verbindendoorverbeelden

#oudehollandsewaterlinie #hollandsewaterlinie #waterlinie #waterlinies #rampjaar1672 #rampjaar #vestingstad #vestingsteden #vesting #waterlinieommetje  #geschiedenis #groenehart #stadsbezoek #gracht #grachten #grachtenpand #hollandsewaterlinies #stedentrip #stadsfotografie #cityscape #cityscapes #cityphotography

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact