VR-paal bij gemaal Teijlingen

In de gemeente Woerden is woensdag 30 augustus een nieuwe VR-paal onthuld door wethouder Ad de Regt. Deze is te bewonderen bij het stoomgemaal Teylingen dat tussen Kamerik en Woerden ligt.

Met virtual reality wordt hier de slag bij de Kruipin in 1672 uitgebeeld. De stad Woerden was in die periode ingenomen door de Fransen. In het najaar deden de Hollandse troepen een poging om de stad te ontzetten. De veldslag bij de Kruipin volgde en meer dan 2.600 soldaten zijn hier gesneuveld. Daarmee is het een van de grootste veldslagen in onze geschiedenis!

Het is niet de eerste VR-paal in Woerden. Twee jaar geleden werd er ook al een VR-paal op het Defensie-eiland in Woerden geplaatst. Je gebruikt de VR-paal samen met een smartphone. Eerst scan je de QR-code op de paal. Daarna volgen de instructies op de smartphone en kun je het verhaal van de slag bij Kruipin bekijken. 

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Het Gidsengilde Corvus organiseert speciaal op zaterdag 20 april een instaprondleiding vanwege het Weekend van het Verdedigingserfgoed. De gids neemt je mee op een rondwandeling door Nieuwpoort en maken het verhaal van de Vestingstad Nieuwpoort en haar rol in de geschiedenis van de Oude Hollandse Waterlinie nog meer beeldend!

🗓 20 April om 13.00 uur vanaf Museum Nieuwpoort. Kijk voor meer informatie in onze agenda. Zie link in bio.

Op de foto: Stenen beer.
📸 Beeldbank Oude Hollandse Waterlinie.

Eeuwenlang zorgden forten, bunkers, vestingen en linies voor de verdediging van ons land. Samen vormen zij het verdedigingserfgoed in Nederland. Op 20 en 21 april worden er honderden boeiende bouwwerken opengesteld, waaronder vele locaties binnen de Oude Hollandse Waterlinie.

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact