VR-paal bij gemaal Teijlingen

In de gemeente Woerden is woensdag 30 augustus een nieuwe VR-paal onthuld door wethouder Ad de Regt. Deze is te bewonderen bij het stoomgemaal Teylingen dat tussen Kamerik en Woerden ligt.

Met virtual reality wordt hier de slag bij de Kruipin in 1672 uitgebeeld. De stad Woerden was in die periode ingenomen door de Fransen. In het najaar deden de Hollandse troepen een poging om de stad te ontzetten. De veldslag bij de Kruipin volgde en meer dan 2.600 soldaten zijn hier gesneuveld. Daarmee is het een van de grootste veldslagen in onze geschiedenis!

Het is niet de eerste VR-paal in Woerden. Twee jaar geleden werd er ook al een VR-paal op het Defensie-eiland in Woerden geplaatst. Je gebruikt de VR-paal samen met een smartphone. Eerst scan je de QR-code op de paal. Daarna volgen de instructies op de smartphone en kun je het verhaal van de slag bij Kruipin bekijken. 

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.


© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact