Waterlinieommetje Naarden

Naarden kreeg in 1351 stadsrechten en is altijd de enige stad in het Gooi gebleven. Vanwege de strategische ligging op een zandrug tussen de Zuiderzee en het Naardermeer werd Naarden een versterkte stad (vesting). Tijdens de inzet van de Oude Hollandse Waterlinie in 1672 werd Naarden bezet door de Fransen, en in september 1673 is Naarden door het Nederlandse leger heroverd.


De vesting werd daarna verbeterd en kreeg haar kenmerkende en prachtig bewaard gebleven stervormige plattegrond met dubbele omwalling, poortgebouwen en bastions. Naarden was sindsdien onderdeel van de Oude Hollandse Waterlinie. Het hele stadje ademt dit militaire verleden.

Ontdek de prachtige vestingstad met dit leuke waterlinieommetje om en door Naarden heen.


KOMOOT


IZI-TRAVEL

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Dit is Rupelmonde bij Nieuwersluis. @robspanjaart deelde deze mooie foto van het huis dat in de zeventiende eeuw aan de vecht gebouwd is door een Amsterdamse handelaar. 

Lees meer over de geschiedenis in die tijd op onze website - zie ook link in bio.

oudehollandsewaterlinie.nl/nieuwersluis-strategisch-gelegen/

#goudeneeuw #historischegebouwen #nederlandsegeschiedenis #oudehollandsewaterlinie #waterlinie #nieuwersluis #vestingstad

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact