Op pad langs de linie

Vrijdag 14 april ging Anastasia van der Lugt, directeur Oude Hollandse Waterlinie, nogmaals op pad met de nieuwe Wandelgids Oude Hollandse Waterlinie. Dit keer met Bea de Buisonjé van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht (AGV) en Nanda van Zoelen van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR).

Beide waterschappen grenzen aan elkaar bij Woerdense Verlaat. Dit is een prachtige groene en stille omgeving en onderdeel van de Oude Hollandse Waterlinie. Etappe 7 uit de wandelgids gaat langs het fraaie riviertje de Grecht. Hij start bij het sluisje en onderweg kom je een trekpontje tegen. Tijdens het broedseizoen is er overigens een variant beschikbaar voor deze etappe.

Bea, lid van het dagelijks bestuur van AGV: ”Geen waterlinie zonder water. Voor de toekomst van het water is het goed te weten welke historische ontwikkeling er is geweest in het kader van bodem en water sturend. Door het maken van een wandeling ontdek je veel meer de waarde van het water in het landschap.”

Ook Nanda van Zoelen is enthousiast. Zij is dagelijks bestuurder bij HSR. “Waterschappen hebben de komende jaren belangrijke opgaven te doen op het gebied van water kwaliteit en kwantiteit. Het klimaat verandert zichtbaar. In deze wandelroutes zien we hoe water aanwezig is in onze omgeving en waarmee we de komende jaren aan de slag moeten.”

Na afloop van de wandeling werd de wandelgids aan beide bestuurders overhandigd door Anastasia van der Lugt. Ze kijken allen terug op een mooie middag. Wandelen en werken is prima te combineren!

Meer info over de wandelgids of gelijk bestellen?

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Het Gidsengilde Corvus organiseert speciaal op zaterdag 20 april een instaprondleiding vanwege het Weekend van het Verdedigingserfgoed. De gids neemt je mee op een rondwandeling door Nieuwpoort en maken het verhaal van de Vestingstad Nieuwpoort en haar rol in de geschiedenis van de Oude Hollandse Waterlinie nog meer beeldend!

🗓 20 April om 13.00 uur vanaf Museum Nieuwpoort. Kijk voor meer informatie in onze agenda. Zie link in bio.

Op de foto: Stenen beer.
📸 Beeldbank Oude Hollandse Waterlinie.

Eeuwenlang zorgden forten, bunkers, vestingen en linies voor de verdediging van ons land. Samen vormen zij het verdedigingserfgoed in Nederland. Op 20 en 21 april worden er honderden boeiende bouwwerken opengesteld, waaronder vele locaties binnen de Oude Hollandse Waterlinie.

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact