Op pad langs de linie

Vrijdag 14 april ging Anastasia van der Lugt, directeur Oude Hollandse Waterlinie, nogmaals op pad met de nieuwe Wandelgids Oude Hollandse Waterlinie. Dit keer met Bea de Buisonjé van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht (AGV) en Nanda van Zoelen van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR).

Beide waterschappen grenzen aan elkaar bij Woerdense Verlaat. Dit is een prachtige groene en stille omgeving en onderdeel van de Oude Hollandse Waterlinie. Etappe 7 uit de wandelgids gaat langs het fraaie riviertje de Grecht. Hij start bij het sluisje en onderweg kom je een trekpontje tegen. Tijdens het broedseizoen is er overigens een variant beschikbaar voor deze etappe.

Bea, lid van het dagelijks bestuur van AGV: ”Geen waterlinie zonder water. Voor de toekomst van het water is het goed te weten welke historische ontwikkeling er is geweest in het kader van bodem en water sturend. Door het maken van een wandeling ontdek je veel meer de waarde van het water in het landschap.”

Ook Nanda van Zoelen is enthousiast. Zij is dagelijks bestuurder bij HSR. “Waterschappen hebben de komende jaren belangrijke opgaven te doen op het gebied van water kwaliteit en kwantiteit. Het klimaat verandert zichtbaar. In deze wandelroutes zien we hoe water aanwezig is in onze omgeving en waarmee we de komende jaren aan de slag moeten.”

Na afloop van de wandeling werd de wandelgids aan beide bestuurders overhandigd door Anastasia van der Lugt. Ze kijken allen terug op een mooie middag. Wandelen en werken is prima te combineren!

Meer info over de wandelgids of gelijk bestellen?