Nieuwe recreatiekrant Groene Hart

Op maandag 3 juli vond de feestelijke lancering plaats van de eerste editie van de Groene Hart recreatiekrant in Avifauna te Alphen aan den Rijn. Wethouder van Alphen aan den Rijn, Relus Breeuwsma, ontving de eerste krant uit handen van Kees van Velzen, namens het bestuur van Stichting Groene Hart Verbinders.

Lancering recreatiekrant Groene Hart in Vogelpark Avifauna

Het Groene Hart, verrassend veelzijdig

De Oude Hollandse Waterlinie loopt dwars door het Groene Hart. Dit is een prachtige regio om te recreëren, die ook nog eens verrassend veelzijdig is. Om dit te laten zien kwam Stichting Groene Hart Verbinders met het initiatief voor een regionale recreatiekrant. De stichting is een regionaal samenwerkingsverband van diverse gemeenten in het Groene Hart. Deze gemeenten en hun gebiedsmarketingorganisaties hebben allemaal inhoudelijk bijgedragen aan deze gezamenlijke krant. Ook de Oude Hollandse Waterlinie krijgt hier mooie aandacht in. Inwoners en bezoekers van het Groene Hart vinden er inspiratie voor leuke locaties, uitjes, evenementen en routes in de hele regio.

Op Pad in het Groene Hart

De recreatiekrant sluit aan bij de promotiecampagne ‘Op Pad in het Groene Hart’. Via video’s, advertenties in de media, berichten via social media, redactionele artikelen, routefolders en de website worden inwoners en (potentiële) bezoekers van het Groene Hart geïnformeerd over de talloze activiteiten en bezienswaardigheden in het Groene Hart.

De recreatiekrant Groene Hart wordt verspreid in een oplage van 40.000 stuks op plaatsen waar veel bezoekers komen of verblijven zoals VVV’s, verblijfsaccommodaties en attracties. Als deze eerste editie succesvol ontvangen wordt, is het plan om de recreatiekrant Groene Hart meerdere keren per jaar uit te brengen. Zo wordt er gezamenlijk gewerkt aan de promotie van het Groene Hart.

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Het Gidsengilde Corvus organiseert speciaal op zaterdag 20 april een instaprondleiding vanwege het Weekend van het Verdedigingserfgoed. De gids neemt je mee op een rondwandeling door Nieuwpoort en maken het verhaal van de Vestingstad Nieuwpoort en haar rol in de geschiedenis van de Oude Hollandse Waterlinie nog meer beeldend!

🗓 20 April om 13.00 uur vanaf Museum Nieuwpoort. Kijk voor meer informatie in onze agenda. Zie link in bio.

Op de foto: Stenen beer.
📸 Beeldbank Oude Hollandse Waterlinie.

Eeuwenlang zorgden forten, bunkers, vestingen en linies voor de verdediging van ons land. Samen vormen zij het verdedigingserfgoed in Nederland. Op 20 en 21 april worden er honderden boeiende bouwwerken opengesteld, waaronder vele locaties binnen de Oude Hollandse Waterlinie.

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact