Nationaal Symposium in Heusden

Afgelopen donderdag 11 april vond in de fraaie vestingstad Heusden het Nationaal Symposium voor Klimaatverandering & Cultureel erfgoed plaats. Deze bijeenkomst werd georganiseerd door de Vereniging Nederlandse Vestingsteden in samenwerking met de Zuiderwaterlinie en de Oude Hollandse waterlinie. Ruim 100 deelnemers uit het hele land, allen verantwoordelijk voor beleid en ontwikkeling op het gebied van vestingwerken, cultureel erfgoed en toerisme, kwamen deze dag bijeen in de Catharijnekerk.


Bestuurders hebben veel keuzes te maken. Klimaatverandering speelt daarbij een belangrijke rol. Want wat doet dit met je cultureel erfgoed? Hoe ga je om met opgaven als woningbouw en een regionale energietransitie, terwijl het erfgoed in stand gehouden moet worden. En wat kunnen we leren van het verleden, wat bijdraagt aan de besluiten van vandaag en de effecten voor onze toekomst? Van het water tot temperatuurverandering en de psychen van ons als mens; alles kwam voorbij op deze dag.

Koen Berends van Deltares, Professor History of Architecture and Urban Planning Carola Hein, adviseur erfgoed en water bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed Jacob Knegtel en Margot Ribberink verzorgden boeiende lezingen. Tot slot was er een vraaggesprek met Bea de Buisonj√© van Waterschap Amstel Gooi en Vecht. De inspirerende sprekers zorgden ervoor dat de bestuurders na een prikkelende dag huiswaarts zijn gegaan met nieuwe kennis en inzichten.

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Schoonhoven, strategisch gelegen in de Oude Hollandse Waterlinie. Ken jij het verhaal van dit mooie historische stadje? Je leest het op OudeHollandseWaterlinie.nl ( link in bio) 

#oudehollandsewaterlinie #vestingstad #geschiedenis #historie #schoonhoven

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact