Ontdek de Schatten van Nieuwpoort

In het historisch centrum van Nieuwpoort staat prominent het Stadhuis uit 1697. In dit monumentale pand is Museum Nieuwpoort gevestigd. Verschillende personages vertellen over het ontstaan van Nieuwpoort, de woelige middelee​uwen, het rampjaar 1672, de bouw van het stadhuis én over het geheim van Nieuwpoort.

De tentoonstelling

Reis terug in de tijd, volg de tijdlijn en zie de geschiedenis van Nieuwpoort door de ogen van bijvoorbeeld Willem Paen, architect van de vesting, Johan de With, commandant van de schutterij en de boeren. Wat hebben zij te maken met de schatten van Nieuwpoort? Ontdek het in Museum Nieuwpoort!

Ontdek de historische straten en gebouwen van Nieuwpoort en bekijk Nieuwpoort van boven. Met fraaie projecties is de maquette geen moment hetzelfde. Laat u meevoeren in de verhalen over de rol van Nieuwpoort in de Oude Hollandse Waterlinie.

Geniet in de luisterstoelen van de bibliotheek en betreed de sfeervolle filmkamer. Laat, op de bovenste verdieping van het Stadhuis, de geschiedenis van Nieuwpoort en de Alblasserwaard nog eens rustig op u inwerken.

Historie

Nieuwpoort is een pittoreske vestingstad in de Alblasserwaard met een rijke geschiedenis. De ontwikkeling van deze stad aan de Lek is sterk beïnvloed door het water. In Museum Nieuwpoort nemen ze jong en oud op een interactieve manier mee terug in de tijd. Een tijd met veel strijd, verwoestingen, bezettingen en wederopbouw. 1672 staat bekend als het rampjaar. Sindsdien maakt Nieuwpoort deel uit van de Oude Hollandse Waterlinie.

Praktische Informatie

Woensdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag van 13:30 uur – 16:30 uur.

0 t/m 4 jaarGratis
5 t/m 12 jaar€ 2,50
13 jaar en ouder€ 5,00
  • 01-01-2024 t/m 31-12-2024
  • Nieuwpoort
  • Stadhuis van Nieuwpoort - Hoogstraat 53, 2965 AK Nieuwpoort
  • Ja

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Schoonhoven, strategisch gelegen in de Oude Hollandse Waterlinie. Ken jij het verhaal van dit mooie historische stadje? Je leest het op OudeHollandseWaterlinie.nl ( link in bio) 

#oudehollandsewaterlinie #vestingstad #geschiedenis #historie #schoonhoven

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact