Historisch Symposium 2022

Op zaterdag 5 november vindt in Gouda het Historisch Symposium 2022 plaats. Het thema van dit jaar sluit aan op het thema van de maand van de geschiedenis  ‘Wat een Ramp’.

Historicus Wouter Troost, auteur van het mede door Stichting Oude Hollandse Waterlinie georganiseerde boek over Hiëronymus van Beverningk, spreekt op dit symposium over Gerard Cincq, één van de bedenkers van de Oude Hollandse Waterlinie, en over zijn ‘afzetting’ in 1672 door Willem III.

Het symposium wordt georganiseerd door de Stichting Goudse Sint-Jan en Historische Vereniging Die Goude en vindt plaats op zaterdag 5 november van 14.00 – 15.30 uur

Meer informatie en het volledige programma 

 

 

 

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Het Gidsengilde Corvus organiseert speciaal op zaterdag 20 april een instaprondleiding vanwege het Weekend van het Verdedigingserfgoed. De gids neemt je mee op een rondwandeling door Nieuwpoort en maken het verhaal van de Vestingstad Nieuwpoort en haar rol in de geschiedenis van de Oude Hollandse Waterlinie nog meer beeldend!

🗓 20 April om 13.00 uur vanaf Museum Nieuwpoort. Kijk voor meer informatie in onze agenda. Zie link in bio.

Op de foto: Stenen beer.
📸 Beeldbank Oude Hollandse Waterlinie.

Eeuwenlang zorgden forten, bunkers, vestingen en linies voor de verdediging van ons land. Samen vormen zij het verdedigingserfgoed in Nederland. Op 20 en 21 april worden er honderden boeiende bouwwerken opengesteld, waaronder vele locaties binnen de Oude Hollandse Waterlinie.

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact