Eerste Kennisdag Nederlandse Waterlinies

Wat kunnen de Oude Hollandse Waterlinie, de Nieuwe Hollandse Waterlinie (KCW) en de Alliantie Zuiderwaterlinie van elkaar leren? Waar liggen de historische relaties? En welke kansen spelen rondom dit erfgoed vandaag de dag? 

Deze en meer vragen staan centraal tijdens de eerste Kennisdag die de waterlinies samen organiseren: Van grenzen naar bruggen

Vrijdag 8 april 2022
10.00 – 15.30 uur
Catharijnekerk, Burchtstraat 2, 5256 EB Heusden
Deelname is gratis

Op de website van Zuiderwaterlinie Noord-Brabant leest u meer informatie en bekijkt u het programma. 

Het belooft een inspirerende dag te worden op een historische plek centraal in het liniegebied: de vestingstad Heusden. Daar wilt u bij zijn!

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Weet jij in welke vestingstad deze leuke huizen staan?

Foto @verbindendoorverbeelden

#oudehollandsewaterlinie #hollandsewaterlinie #waterlinie #waterlinies #rampjaar1672 #rampjaar #vestingstad #vestingsteden #vesting #waterlinieommetje  #geschiedenis #groenehart #stadsbezoek #gracht #grachten #grachtenpand #hollandsewaterlinies #stedentrip #stadsfotografie #cityscape #cityscapes #cityphotography

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact