Stichting Menno van Coehoorn bezoekt de Oude Hollandse Waterlinie

Tijdens een bijeenkomst van Stichting Menno van Coehoorn op Fort Wierickerschans aan de Oude Rijn hebben de aanwezige leden kennis gemaakt met de Oude Hollandse Waterlinie en het fort.

Na een lezing over de geschiedenis van het fort en diens rol in de Oude Hollandse Waterlinie in 1672-1673 volgde een rondleiding door de gebouwen op het terrein. Peter Kraan, voorzitter van Fort Wierickerschans, gaf daarbij uitleg over de restauratie en het huidige gebruik.

Stichting Menno van Coehoorn viert dit jaar haar 90ste verjaardag, en zet zich landelijk in voor het behoud van voormalige (Nederlandse) verdedigingswerken. Meer informatie over de stichting op coehoorn.nl.

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Overwinteren in een kasteel spreekt tot de verbeelding. Samen zitten rond het haardvuur, kaarsen aan en lekker warm. Dat de realiteit soms heel anders was, ontdek je tijdens het Winterkasteel.

Hoe kwamen mensen vroeger aan warmte, licht, water en voedsel? Dat ontdek je in het sfeervol ingerichte Muiderslot in Muiden. In de Ridderzaal is er speciale aandacht voor winterse feesten en bijbehorende luxe spijzen. Er zijn ook veel leuke activiteiten voor jong en oud. Speel ouderwetse spelletjes, luister naar winterse verhalen of muziek of doe mee aan workshops.

Winterkasteel Muiderslot is van 16 december t/m 25 februari te bezoeken. Kijk voor meer informatie op onze website. Zie link in bio. Of via @muiderslot 

#muiderslot #muidencastle #amsterdamcastle #Amsterdam #oudeholandsewaterlinie #winter #wintervibes #winterwonderland #wintertijd #wintertime #winterphotography #winteriscoming #winterfoto #winterfotografie #visitnetherlands #visitholland #hollandinbeeld #hollandopznmooist #holland_photolovers #hollandphotolovers #nederland #nederland_fotografeert #natuurfotografie #natuurmonumenten_featureme #natuurmonumenten #natuurmonumenten #naturephotography #discoverholland #igholland  #ig_discover_holland

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact