Stichting Menno van Coehoorn bezoekt de Oude Hollandse Waterlinie

Tijdens een bijeenkomst van Stichting Menno van Coehoorn op Fort Wierickerschans aan de Oude Rijn hebben de aanwezige leden kennis gemaakt met de Oude Hollandse Waterlinie en het fort.

Na een lezing over de geschiedenis van het fort en diens rol in de Oude Hollandse Waterlinie in 1672-1673 volgde een rondleiding door de gebouwen op het terrein. Peter Kraan, voorzitter van Fort Wierickerschans, gaf daarbij uitleg over de restauratie en het huidige gebruik.

Stichting Menno van Coehoorn viert dit jaar haar 90ste verjaardag, en zet zich landelijk in voor het behoud van voormalige (Nederlandse) verdedigingswerken. Meer informatie over de stichting op coehoorn.nl.

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Het Gidsengilde Corvus organiseert speciaal op zaterdag 20 april een instaprondleiding vanwege het Weekend van het Verdedigingserfgoed. De gids neemt je mee op een rondwandeling door Nieuwpoort en maken het verhaal van de Vestingstad Nieuwpoort en haar rol in de geschiedenis van de Oude Hollandse Waterlinie nog meer beeldend!

🗓 20 April om 13.00 uur vanaf Museum Nieuwpoort. Kijk voor meer informatie in onze agenda. Zie link in bio.

Op de foto: Stenen beer.
📸 Beeldbank Oude Hollandse Waterlinie.

Eeuwenlang zorgden forten, bunkers, vestingen en linies voor de verdediging van ons land. Samen vormen zij het verdedigingserfgoed in Nederland. Op 20 en 21 april worden er honderden boeiende bouwwerken opengesteld, waaronder vele locaties binnen de Oude Hollandse Waterlinie.

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact