Maarten van Rossem Vertelt

Maarten van Rossem onderzoekt ontstaan van de Oude Hollandse Waterlinie

De Oude Hollandse Waterlinie volgde in 1672 de grenzen van de provincie Holland, en de stad en provincie Utrecht werden door de Fransen bezet. Waarom werd Utrecht niet betrokken bij de linie, zoals later wel bij de Nieuwe Hollandse Waterlinie? In de nieuwste aflevering van ‘Van Rossem Vertelt’ onderzoekt historicus Maarten van Rossem de periode vóór de Franse invasie, toen Holland en Utrecht maandenlang pogingen deden om samen een waterlinie te maken. Hoe en waarom de pogingen mislukten wordt toegelicht door OHW-kenner Leen Ouweneel.

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Het Gidsengilde Corvus organiseert speciaal op zaterdag 20 april een instaprondleiding vanwege het Weekend van het Verdedigingserfgoed. De gids neemt je mee op een rondwandeling door Nieuwpoort en maken het verhaal van de Vestingstad Nieuwpoort en haar rol in de geschiedenis van de Oude Hollandse Waterlinie nog meer beeldend!

🗓 20 April om 13.00 uur vanaf Museum Nieuwpoort. Kijk voor meer informatie in onze agenda. Zie link in bio.

Op de foto: Stenen beer.
📸 Beeldbank Oude Hollandse Waterlinie.

Eeuwenlang zorgden forten, bunkers, vestingen en linies voor de verdediging van ons land. Samen vormen zij het verdedigingserfgoed in Nederland. Op 20 en 21 april worden er honderden boeiende bouwwerken opengesteld, waaronder vele locaties binnen de Oude Hollandse Waterlinie.

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact