Maarten van Rossem Vertelt

Maarten van Rossem onderzoekt ontstaan van de Oude Hollandse Waterlinie

De Oude Hollandse Waterlinie volgde in 1672 de grenzen van de provincie Holland, en de stad en provincie Utrecht werden door de Fransen bezet. Waarom werd Utrecht niet betrokken bij de linie, zoals later wel bij de Nieuwe Hollandse Waterlinie? In de nieuwste aflevering van ‘Van Rossem Vertelt’ onderzoekt historicus Maarten van Rossem de periode vóór de Franse invasie, toen Holland en Utrecht maandenlang pogingen deden om samen een waterlinie te maken. Hoe en waarom de pogingen mislukten wordt toegelicht door OHW-kenner Leen Ouweneel.

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Schoonhoven, strategisch gelegen in de Oude Hollandse Waterlinie. Ken jij het verhaal van dit mooie historische stadje? Je leest het op OudeHollandseWaterlinie.nl ( link in bio) 

#oudehollandsewaterlinie #vestingstad #geschiedenis #historie #schoonhoven

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact