Strip ‘1672 – Het Rampjaar’

Vanaf 11 mei presenteert Mooi Gorinchem op zijn sociale media en website een spannend en leuk vervolgverhaal voor alle leeftijden: ‘1672 – Het Rampjaar’! De strip is gemaakt door historicus en striptekenaar Roel Mulder.

Met het verhaal kunnen belangstellenden van week tot week volgen hoe Nederland 350 jaar geleden werd binnengevallen door Frankrijk, en hoe in deze oorlog het water de strijd besliste. En welke rol Gorinchem en de regio hierin speelden. Roel Mulder vertelt het verhaal van het Rampjaar 1672 op zijn heel eigen manier na. Een verhaal over Gorinchem, maar ook over de Hollandse Waterlinie en Nederland als geheel.

De komende maanden beleef je het op de sociale kanalen van Mooi Gorinchem, de toeristische promotieorganisatie voor deze mooiste vestingstad van Nederland.

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Schoonhoven, strategisch gelegen in de Oude Hollandse Waterlinie. Ken jij het verhaal van dit mooie historische stadje? Je leest het op OudeHollandseWaterlinie.nl ( link in bio) 

#oudehollandsewaterlinie #vestingstad #geschiedenis #historie #schoonhoven

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact