Oranjevaasjes overhandigd

Sjors Frölich, burgemeester van de gemeente Vijfheerenlanden, kreeg week vrijdag 14 okt in Leerdam het eerste exemplaar van het originele ‘Oranjevaasje Oude Hollandse Waterlinie ’overhandigd. Dit bijzondere vaasje is ter gelegenheid van het 350-jarig jubileum van de Waterlinie ontworpen.

Henk Schouten, CEO van Royal Delft en Royal Crystal Leerdam: “Aan de bovenkant van het vaasje herken je de vorm van de vestingstadjes met haar verdedigingsmuren zoals je deze vaak tegenkomt in de Oude Hollandse Waterlinie. Een uniek en bijzonder ontwerp en een echt collectors item.” 

Samenwerking

Het vaasje is in samenwerking met de Stichting Oude Hollandse Waterlinie, Royal Crystal Leerdam en Sommer Dutch Glass Art ontworpen. Glaskunstenaar David Baliën van Dao Glas heeft het vaasje geblazen en het vaasje is geslepen en afgewerkt door meesterslijper Albert Seubring.

Belangstelling

Tijdens de overhandiging waren ook een aantal liefhebbers en verzamelaars van Oranjevaasjes aanwezig. Zij konden na de overhandiging hun gereserveerde Oranjevaasje in ontvangst nemen. Het vaasje wordt in een gelimiteerde oplage van 350 exemplaren uitgebracht. Bettina Sommer van Sommer Dutch Glass Art vertelt dat er grote belangstelling is: “Zelfs de buitenlandse pers besteedt er aandacht aan!”

Lees het originele en hele bericht, geschreven door Mimi van Rossem op het Kontakt via de link hieronder:

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.


© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact