Documentaire NTR

Heb jij de NTR-documentaire ‘Het Rampjaar 1672’ al gezien? 21 oktober was de eerste aflevering op tv en vanaf nu kan je elke week een nieuwe aflevering bekijken!

In de documentaire komen meerdere gerenommeerde historici, onder wie Luc Panhuysen, aan het woord. Luc Panhuysen geeft lezingen over het Rampjaar 1672 en schreef er een boek over. Hans Goedkoop is als voice-over de verteller.

Dit schrijft de NTR over de serie ‘Het Rampjaar 1672’:

“Een jong land dat zich veilig waant, wordt van drie kanten ongenadig aangevallen door machtige vijanden. Iedereen weet het dan: het is erop of eronder. In een nieuwe zevendelige geschiedenisserie reconstrueert de redactie van Andere Tijden de gebeurtenissen die leidden tot het Rampjaar 1672. Een jaar dat de geschiedenisboekjes is ingegaan met de zin: het volk was redeloos, de regering radeloos en het land reddeloos. Maar wat gebeurde er nou precies in dat Rampjaar en vooral: hoe kon het zo uit de hand lopen?”

Je ziet het elke vrijdagavond op NPO 2 rond 22.15 uur. Wil je de eerste aflevering terugkijken? Dit kan via onderstaande knop. Hier vind je ook meer informatie over de afleveringen.