Twin Cities Oost Route


Verken de Twin Cities Oost fietsroute en ervaar de charme van de oude vestingsteden Schoonhoven en Nieuwpoort, terwijl je langs de schilderachtige rivier de Lek fietst. Het pittoreske pontje van Ameide staat van april tot oktober klaar om je naar de overkant te brengen.

Deze fietsroute kan worden verbonden met de Twin Cities West Route voor een complete verkenning van het gebied. Voor wie op zoek is naar een diepere onderdompeling in de geschiedenis, is het ook mogelijk om deze route te combineren met de wandelroute, waarbij de verhalen en legendes van beide prachtige stadjes tot leven komen.

Routebeschrijving

Start- en eindpunt: TOP Schoonhoven, Buiten de Veerpoort, Schoonhoven.
Afstand: 25,5 km
Duur: Ongeveer 2 uur
Voet- en fietsveer Ameide – Lopik: Beschikbaar van 1 april tot 1 oktober. Voor actuele vaartijden: https://www.voetveer-ameide-lopik.nl/

Stap aan boord van de veerpont en geniet van de prachtige omgeving. Terwijl je over de rivier de Lek vaart, passeer je bezienswaardigheden zoals de achtkantige windoliemolen. Ervaar van de historische sfeer langs de Oude Haven, waar het Zilvermuseum Schoonhoven en de Stichting Stadswandeling Schoonhoven je uitnodigen om meer te ontdekken over de geschiedenis van de regio.

Eenmaal aan de overkant in Nieuwpoort, vervolg je je tocht langs de Buitenhaven. Verken plekken zoals de Historische Kring Nieuwpoort en het Museum Het Stadhuis voordat je terugfietst naar Schoonhoven via de Lekdijk.

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Het Gidsengilde Corvus organiseert speciaal op zaterdag 20 april een instaprondleiding vanwege het Weekend van het Verdedigingserfgoed. De gids neemt je mee op een rondwandeling door Nieuwpoort en maken het verhaal van de Vestingstad Nieuwpoort en haar rol in de geschiedenis van de Oude Hollandse Waterlinie nog meer beeldend!

🗓 20 April om 13.00 uur vanaf Museum Nieuwpoort. Kijk voor meer informatie in onze agenda. Zie link in bio.

Op de foto: Stenen beer.
📸 Beeldbank Oude Hollandse Waterlinie.

Eeuwenlang zorgden forten, bunkers, vestingen en linies voor de verdediging van ons land. Samen vormen zij het verdedigingserfgoed in Nederland. Op 20 en 21 april worden er honderden boeiende bouwwerken opengesteld, waaronder vele locaties binnen de Oude Hollandse Waterlinie.

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact