Twin Cities West Route

De Twin Cities fietsroute is een verbinding tussen de oude vestingsteden Schoonhoven en Nieuwpoort langs de rivier de Lek. Deze fietsroute kan worden verbonden met de Twin Cities Oost Route voor een complete verkenning van het gebied. Voor wie op zoek is naar een diepere onderdompeling in de geschiedenis, is het ook mogelijk om deze route te combineren met de wandelroute, waarbij de verhalen en legendes van beide prachtige stadjes tot leven komen.

Routebeschrijving

Start- en eindpunt: TOP Schoonhoven, Buiten de Veerpoort, Schoonhoven.
Afstand: 18 km
Duur: Ongeveer 2 uur

Start bij TOP Schoonhoven en volg de weg langs historische bezienswaardigheden zoals het Zilvermuseum Schoonhoven en de Franse Zonnekoning op het Kazerneplein.

Terwijl je langs de Lek fietst, geniet je van de rustige omgeving en ontdek je bijzondere plekjes, zoals Boomgaard de Lekbongerd. Overweeg een tussenstop in Ammerstol, waar je de mogelijkheid hebt om de route in te korten door met het Voetveer Afentoetjes over te steken.

Vervolg je weg naar Nieuwpoort en maak een wandeling door de Hoogstraat, waar je de Historische Kring Nieuwpoort en het Museum Het Stadhuis kunt bezoeken. Keer uiteindelijk terug naar Schoonhoven om de route compleet te maken.

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Schoonhoven, strategisch gelegen in de Oude Hollandse Waterlinie. Ken jij het verhaal van dit mooie historische stadje? Je leest het op OudeHollandseWaterlinie.nl ( link in bio) 

#oudehollandsewaterlinie #vestingstad #geschiedenis #historie #schoonhoven

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact