Winnaar scriptieprijs KCW

De winnaar van de scriptieprijs van het Kenniscentrum Waterlinies 2023 is bekend. De jury van de Kenniscentrum Waterlinies Scriptieprijs laat dit weten. De Scriptieprijs werd in 2020 ingesteld en is in 2021 voor de eerste maal uitgereikt.

Dit jaar is de winnaar Federica Marulo met de scriptie ‘At the crossroads of Architecture and Landscape, Preservation Strategies of Historic Military Systems: a ­Comparison­ between ­Italië ­and­ the­­ Netherlands’. Deze scriptie schreef ze voor een promotie aan de TU Delft in een samenwerking met de Universiteit van Napels Federico II.

Lees meer op de website van het KCW

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Een betoverende avond vol kunst en muziek! Op zaterdag 9 december is het centrum van Schoonhoven tussen 18.00 en 00.00 uur het magische decor voor de Nacht van het Zilver.

Ateliers, juweliers, goud- en zilversmeden openen deze avond hun deuren en bieden een intieme avond Romantic Christmas shopping. Speciaal voor deze avond worden nieuwe collecties gepresenteerd door de zilverkunstenaars. De stad is feestelijk verlicht, de grote kerstboom wordt aangestoken, er is een lampionnenoptocht en een vuurshow 🎄💡🏮🔥 Je vindt meer informatie op onze website. Kijk dan bij evenementen.

Foto's @schoonhoven_zilverstad

#Schoonhoven #schoonhovenzilverstad #zilverstad #zilver #goud #nachtvanhetzilver #krimpenerwaard
#oudehollandsewaterlinie #hollandsewaterlinie #waterlinie #waterlinies #rampjaar1672 #rampjaar #vestingstad #vestingsteden #vesting #waterlinieommetje #geschiedenis #groenehart #stadsbezoek #december #kerstsfeer #erfgoed #stadsfotografie

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact