Winnaar scriptieprijs KCW

De winnaar van de scriptieprijs van het Kenniscentrum Waterlinies 2023 is bekend. De jury van de Kenniscentrum Waterlinies Scriptieprijs laat dit weten. De Scriptieprijs werd in 2020 ingesteld en is in 2021 voor de eerste maal uitgereikt.

Dit jaar is de winnaar Federica Marulo met de scriptie ‘At the crossroads of Architecture and Landscape, Preservation Strategies of Historic Military Systems: a ­Comparison­ between ­Italië ­and­ the­­ Netherlands’. Deze scriptie schreef ze voor een promotie aan de TU Delft in een samenwerking met de Universiteit van Napels Federico II.

Lees meer op de website van het KCW

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Het Gidsengilde Corvus organiseert speciaal op zaterdag 20 april een instaprondleiding vanwege het Weekend van het Verdedigingserfgoed. De gids neemt je mee op een rondwandeling door Nieuwpoort en maken het verhaal van de Vestingstad Nieuwpoort en haar rol in de geschiedenis van de Oude Hollandse Waterlinie nog meer beeldend!

🗓 20 April om 13.00 uur vanaf Museum Nieuwpoort. Kijk voor meer informatie in onze agenda. Zie link in bio.

Op de foto: Stenen beer.
📸 Beeldbank Oude Hollandse Waterlinie.

Eeuwenlang zorgden forten, bunkers, vestingen en linies voor de verdediging van ons land. Samen vormen zij het verdedigingserfgoed in Nederland. Op 20 en 21 april worden er honderden boeiende bouwwerken opengesteld, waaronder vele locaties binnen de Oude Hollandse Waterlinie.

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact