Vlag gehesen op Slot Loevestein

Anastasia van de Lugt, Ed Dumrese, Pieter van Maaren en Gijs van Leeuwen voor Slot Loevestein

350 jaar geleden zorgde de Oude Hollandse Waterlinie succesvol voor de verdediging van Holland. Om dit te vieren is er een speciale jubileumvlag gemaakt die op veel prominente locaties langs de linie wappert. Vandaag, 9 februari 2023, is deze vlag boven de poort van Slot Loevestein gehesen. De vlag werd overhandigd door Anastasia van der Lugt, directeur van stichting Oude Hollandse Waterlinie en in ontvangst genomen door burgemeester Pieter van Maaren en wethouder Gijs van Leeuwen van de gemeente Zaltbommel en directeur van Slot Loevestein Ed Dumrese.

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Schoonhoven, strategisch gelegen in de Oude Hollandse Waterlinie. Ken jij het verhaal van dit mooie historische stadje? Je leest het op OudeHollandseWaterlinie.nl ( link in bio) 

#oudehollandsewaterlinie #vestingstad #geschiedenis #historie #schoonhoven

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact