Uitnodiging boekpresentatie

Namens de Zuiderwaterlinie nodigen we u uit voor een boekpresentatie ‘Zuiderfrontier-/waterlinie in actie’ van auteur Bas Bevaart.

UITNODIGING

Onderzoeker en auteur Bas Bevaart deed in 2018 uitvoerig onderzoek naar inundatie (het systematisch onder water zetten van land) rondom ’s-Hertogenbosch. Dit smaakte naar meer! Zijn nieuwste boek “Zuiderfrontier/-waterlinie in actie. Militaire inundatie dwars door Noord-Brabant. Oostenrijkse Successieoorlog 1740-1748” is dan ook een waardevolle aanvulling op de kennis over het ontstaan en gebruik van wat we nu kennen als de Zuiderwaterlinie in de provincie Noord-Brabant. Voor fans van militaire historie, Brabants erfgoed, en waterbouwkunde is dit boek onmisbaar! In het boek onderzoekt Bas Bevaart hoe in deze periode de plannen van Menno van Coehoorn daadwerkelijk zijn doorgevoerd en of zijn ontwerp tot het gewenste resultaat heeft geleid.

Lees meer over het boek

Wees erbij!

Op 1 oktober wordt het boek “Zuiderfrontier/- waterlinie in actie” feestelijk gepresenteerd. Bent u erbij? Hieronder vindt u de belangrijkste informatie:

  • Datum: zondag 1 oktober 2023
  • Tijd: 13.30 (inloop)
  • Locatie: Fort Isabella, horecalocatie Het Fort te Reutseplein 10. Klik hier voor de plattegrond van Fort Isabella. 

Gratis parkeerplaatsen zijn te vinden op het grote parkeerterrein aan het Reutseplein of achter Het Vitaalplein (Nieuwe Linie 200).

Ik meld me aan

Programma

  • 13:30 – Inloop
  • 14:00 – Na een welkomstwoord kunt u genieten van enkele boeiende presentaties
  • 14:30 – Tijd om de benen te strekken: ontdek het terrein van Fort Isabella tijdens een begeleide wandeling
  • 15:45 – De feestelijke boekpresentatie met Bas Bevaart
  • 16:00 – We heffen gezamenlijk het glas op het boek “Zuiderfrontier/- waterlinie in actie”, uiteraard is er dan ook gelegenheid om het boek te kopen en laten signeren door Bas
  • 17:00 – Einde programma

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Wat is jouw favoriete plek langs de Oude Hollandse Waterlinie? Deel je foto van deze plek met ons en misschien win je wel een prijs!

Wij organiseren dit jaar een fotowedstrijd met als thema: “Mijn Oude Hollandse Waterlinie“

Lijkt het je leuk om mee te doen? Je hebt tot 1 oktober om je foto's te mailen naar contact@ohwl.nl Kijk wel even op onze website voor de deelnemersvoorwaarden. 

Foto Andrzej Wieciech
Deelnemer fotowedstrijd 2024. Tweede plaats.

📸📸📸📸📸📸📸📸📸📸📸📸📸📸📸📸📸📸📸

#fotowedstrijd #photocompetition #photocontest #photochallenge #fotochallenge #oudeholandsewaterlinie

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact