Symposium “De marine en de waterlinie”

Op 27 maart vanaf 14:00 uur organiseert het samenwerkingsverband “De marine en de waterlinie”, met daarin o.a. het RHC Vecht en Venen, Nationaal Waterliniemuseum en Stichting Michiel de Ruyter, een symposium over de historische betekenis van de marine en de waterlinie tijdens het Rampjaar. Het programma bestaat uit korte lezingen, interactieve sessies en de onthulling van plannen voor een project dat zal leiden tot een expositie in het Nationaal Waterliniemuseum en meer.

Het symposium is een onderdeel van het project dat de historische betekenis en de unieke relatie tussen de marine en de waterlinie belicht, en biedt een platform voor boeiende discussies en kennisdeling. Historische verenigingen en organisaties zijn van harte uitgenodigd om zich aan te melden en mee te denken over het project.

Praktische Informatie

Datum: 27 maart 2024
Tijd: 14:00 – 16:30, met aansluitend een borrel
Locatie: Nationaal Waterliniemuseum, Achterdijk 12, 3981 HB Bunnik

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Het Gidsengilde Corvus organiseert speciaal op zaterdag 20 april een instaprondleiding vanwege het Weekend van het Verdedigingserfgoed. De gids neemt je mee op een rondwandeling door Nieuwpoort en maken het verhaal van de Vestingstad Nieuwpoort en haar rol in de geschiedenis van de Oude Hollandse Waterlinie nog meer beeldend!

🗓 20 April om 13.00 uur vanaf Museum Nieuwpoort. Kijk voor meer informatie in onze agenda. Zie link in bio.

Op de foto: Stenen beer.
📸 Beeldbank Oude Hollandse Waterlinie.

Eeuwenlang zorgden forten, bunkers, vestingen en linies voor de verdediging van ons land. Samen vormen zij het verdedigingserfgoed in Nederland. Op 20 en 21 april worden er honderden boeiende bouwwerken opengesteld, waaronder vele locaties binnen de Oude Hollandse Waterlinie.

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact