Overhandiging Oranjevaasje Willy de Zoete

Gedeputeerde van Zuid-Holland, mevrouw Willy de Zoete, gaat aan het einde van haar termijn stoppen, zodra het nieuwe provinciebestuur van Zuid-Holland gekozen is. Reden voor Anastasia van der Lugt, directeur van de Oude Hollandse Waterlinie, om af te reizen naar Den Haag.


De ontmoeting vond plaats op het vernieuwde provinciehuis van Zuid-Holland. Het Oranjevaasje, speciaal ontworpen voor de viering van 350 jaar Oude Hollandse Waterlinie, werd aangeboden. Dit Oranjevaasje gaat, in navolging van de provincie Utrecht, een permanente plek krijgen, aangevuld met een muurschildering en relevante informatie. Een en ander past erg mooi bij de uitstraling van de diverse ruimtes op het provinciehuis die allen herleiden naar specifieke plekken in de provincie. Zo is er de Keukenhof met een tulpentafel, de Biesbosch met houten banken, de space expo zaal, Naturalis en elementen uit de Limes.

Daarnaast kreeg de gedeputeerde de nieuwe wandelgids aangeboden. Met de laatste loodjes voor de overdracht blijft er weinig tijd over, maar na het afscheid des te meer. Zuid-Holland heeft veel erfgoed dat bezocht kan worden met boot, fiets of lopend. De gedeputeerde gaf aan zich te verheugen op de vele wandelmogelijkheden die in de wandelgids beschreven staan.

De stichting heeft de gedeputeerde hartelijk bedankt voor de inzet voor onze linie. Het is van groot belang dat bestuurders zich positief inzetten voor historisch erfgoed om zo het belang te blijven duiden. Aan Willy de Zoete hadden wij een betrokken ambassadeur die in haar periode als gedeputeerde op veel evenementen geweest is. Wij wensen haar veel ontspanning en mooie wandelingen toe!

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.


© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact