Lezing in Portugal

Van 26 tot 29 september zal in Lissabon (Portugal) voor de 9e keer het internationale congres voor militaire monumenten worden gehouden. Het congres wordt georganiseerd door Associação Portuguesa dos Amigos dos Castelos, een organisatie die zich al sinds 1983 inzet voor Portugese militaire historie en erfgoed. Het congres draagt de naam A paisagem fortificada: novas perspetivas de estudo e valorização (Het gefortificeerde landschap, nieuwe perspectieven in studie en waardering).

Op 28 september zal Edwin Paar, specialist op het gebied van Nederlandse invloed op Portugese vestingbouwkunde, een presentatie houden over de Oude Hollandse Waterlinie met als titel “A linha aquática holandesa: a segurança do país versus o desaparecimento da terra, as intervenções na paisagem para construir fortificações” (De Hollandse Waterlinie: landsverdediging versus landverdwijning, ingrepen aan het landschap om fortificaties te bouwen). De presentatie zal worden gegeven in de Biblioteca Nacional de Lisboa.

Onze stichting is trots dat de Oude Hollandse Waterlinie in het jubileumjaar zelfs in Portugal onder de aandacht wordt gebracht!

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Overwinteren in een kasteel spreekt tot de verbeelding. Samen zitten rond het haardvuur, kaarsen aan en lekker warm. Dat de realiteit soms heel anders was, ontdek je tijdens het Winterkasteel.

Hoe kwamen mensen vroeger aan warmte, licht, water en voedsel? Dat ontdek je in het sfeervol ingerichte Muiderslot in Muiden. In de Ridderzaal is er speciale aandacht voor winterse feesten en bijbehorende luxe spijzen. Er zijn ook veel leuke activiteiten voor jong en oud. Speel ouderwetse spelletjes, luister naar winterse verhalen of muziek of doe mee aan workshops.

Winterkasteel Muiderslot is van 16 december t/m 25 februari te bezoeken. Kijk voor meer informatie op onze website. Zie link in bio. Of via @muiderslot 

#muiderslot #muidencastle #amsterdamcastle #Amsterdam #oudeholandsewaterlinie #winter #wintervibes #winterwonderland #wintertijd #wintertime #winterphotography #winteriscoming #winterfoto #winterfotografie #visitnetherlands #visitholland #hollandinbeeld #hollandopznmooist #holland_photolovers #hollandphotolovers #nederland #nederland_fotografeert #natuurfotografie #natuurmonumenten_featureme #natuurmonumenten #natuurmonumenten #naturephotography #discoverholland #igholland  #ig_discover_holland

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact