Reliëfkaart Oude Hollandse Waterlinie

In het Waterliniemuseum is afgelopen week een nieuwe houten landkaart geplaatst van 80 x 120cm. De situatie is 1672/’73, met de inundaties in de Oude Hollandse Waterlinie.

Het Waterliniemuseum probeert zoveel mogelijk rekening te houden met mensen met een beperking. Uiteraard kunnen zij zich niet aanpassen aan alle individuele bezoekers, maar zij proberen met een aantal grote groepen rekening te houden. Het museum wil zo ‘inclusief’ mogelijk zijn. Voor slechtziende en blinde bezoekers zijn alle vilten poppen met gesproken teksten. Ook het vilten water is aanraak-baar, de hoogte is kniehoogte! De hoogte van de inundatievelden. (Voor de slechthorenden zijn deze teksten op papier beschikbaar.)

Ook de film over de WOI is te volgen door het verhaal wat daar verteld wordt. Maar verder is het meeste visueel ingesteld. Extra is nu een voelbare houten reliëfkaart van de Oude Hollandse Waterlinie, met daarin de inundaties van 1672 en 1673 in plexiglas. Een visueel prachtige kaart om de Oude Hollandse Waterlinie zichtbaar en voelbaar te maken.

Mede mogelijk gemaakt door de provincie Zuid Holland, Stichting Oude Hollandse Waterlinie en Stichting PubArt.