Reliëfkaart Oude Hollandse Waterlinie

In het Waterliniemuseum is afgelopen week een nieuwe houten landkaart geplaatst van 80 x 120cm. De situatie is 1672/’73, met de inundaties in de Oude Hollandse Waterlinie.

Het Waterliniemuseum probeert zoveel mogelijk rekening te houden met mensen met een beperking. Uiteraard kunnen zij zich niet aanpassen aan alle individuele bezoekers, maar zij proberen met een aantal grote groepen rekening te houden. Het museum wil zo ‘inclusief’ mogelijk zijn. Voor slechtziende en blinde bezoekers zijn alle vilten poppen met gesproken teksten. Ook het vilten water is aanraak-baar, de hoogte is kniehoogte! De hoogte van de inundatievelden. (Voor de slechthorenden zijn deze teksten op papier beschikbaar.)

Ook de film over de WOI is te volgen door het verhaal wat daar verteld wordt. Maar verder is het meeste visueel ingesteld. Extra is nu een voelbare houten reliëfkaart van de Oude Hollandse Waterlinie, met daarin de inundaties van 1672 en 1673 in plexiglas. Een visueel prachtige kaart om de Oude Hollandse Waterlinie zichtbaar en voelbaar te maken.

Mede mogelijk gemaakt door de provincie Zuid Holland, Stichting Oude Hollandse Waterlinie en Stichting PubArt.

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Je hebt nog 3 dagen om mee te doen aan onze fotowedstrijd. 

Het thema van deze fotowedstrijd is: ‘Wandelen langs de Oude Hollandse Waterlinie’ 🚶‍♂️🚶‍♀️Wij hebben namelijk dit jaar een prachtige wandelgids uitgebracht waar wij enorm trots op zijn! 

De winnaar krijgt een geldbedrag van € 150,-. De tweede prijs krijgt € 100,-. En de derde prijs € 50,-. Je hebt tot uiterlijk 1 oktober de tijd om je foto('s) in te sturen. 
📷 De foto mag maximaal 2 jaar oud zijn.
📷 Het is een voorwaarde dat de foto is genomen in het gebied van de Oude Hollandse Waterlinie. Dit gebied loop van het Muiderslot in Muiden tot aan Slot Loevestein nabij Gorinchem. 
📷 Kijk voor de overige voorwaarden en voor meer informatie op oudehollandsewaterlinie.nl/fotowedstrijd-2023

Foto: Stenen beer in Nieuwpoort

#fotowedstrijd #foto #fotograaf
#oudehollandsewaterlinie #Nieuwpoort #verdedigingswerken #verdediging #molenlanden #photocompetition #photocontest #vestingwallen #vesting #vestingstad #vestingsteden #wandelen #wandelgids #wandelroute #hollandsewaterlinies #waterlinie

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact