Reliëfkaart Oude Hollandse Waterlinie

In het Waterliniemuseum is afgelopen week een nieuwe houten landkaart geplaatst van 80 x 120cm. De situatie is 1672/’73, met de inundaties in de Oude Hollandse Waterlinie.

Het Waterliniemuseum probeert zoveel mogelijk rekening te houden met mensen met een beperking. Uiteraard kunnen zij zich niet aanpassen aan alle individuele bezoekers, maar zij proberen met een aantal grote groepen rekening te houden. Het museum wil zo ‘inclusief’ mogelijk zijn. Voor slechtziende en blinde bezoekers zijn alle vilten poppen met gesproken teksten. Ook het vilten water is aanraak-baar, de hoogte is kniehoogte! De hoogte van de inundatievelden. (Voor de slechthorenden zijn deze teksten op papier beschikbaar.)

Ook de film over de WOI is te volgen door het verhaal wat daar verteld wordt. Maar verder is het meeste visueel ingesteld. Extra is nu een voelbare houten reliëfkaart van de Oude Hollandse Waterlinie, met daarin de inundaties van 1672 en 1673 in plexiglas. Een visueel prachtige kaart om de Oude Hollandse Waterlinie zichtbaar en voelbaar te maken.

Mede mogelijk gemaakt door de provincie Zuid Holland, Stichting Oude Hollandse Waterlinie en Stichting PubArt.

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Het Gidsengilde Corvus organiseert speciaal op zaterdag 20 april een instaprondleiding vanwege het Weekend van het Verdedigingserfgoed. De gids neemt je mee op een rondwandeling door Nieuwpoort en maken het verhaal van de Vestingstad Nieuwpoort en haar rol in de geschiedenis van de Oude Hollandse Waterlinie nog meer beeldend!

🗓 20 April om 13.00 uur vanaf Museum Nieuwpoort. Kijk voor meer informatie in onze agenda. Zie link in bio.

Op de foto: Stenen beer.
📸 Beeldbank Oude Hollandse Waterlinie.

Eeuwenlang zorgden forten, bunkers, vestingen en linies voor de verdediging van ons land. Samen vormen zij het verdedigingserfgoed in Nederland. Op 20 en 21 april worden er honderden boeiende bouwwerken opengesteld, waaronder vele locaties binnen de Oude Hollandse Waterlinie.

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact