Historische kaart Schoonhoven

In de 17e en 18e eeuw werden kaarten van steden als etsgravures uitgebracht. Ook van Schoonhoven is er een 17e-eeuwse kaart gemaakt, door Johannes Blaeu, een van de Nederlandse kaartenmakers uit die tijd. Dat gebeurde met uiterste nauwkeurigheid.

Deze stadskaart laat de vestingstad Schoonhoven zien die in het Rampjaar te maken kreeg met de in werking stelling van de Oude Hollandse Waterlinie toen de Fransen ons land binnenvielen.

De stadskaart van Schoonhoven is op posterformaat van 70×50 cm verkrijgbaar voor € 44,50 (incl. verzending) via de website van www.historischestadskaartenfullcolour.nl. Naast Schoonhoven is er ook een prachtige kaart van Gorinchem.

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Schoonhoven, strategisch gelegen in de Oude Hollandse Waterlinie. Ken jij het verhaal van dit mooie historische stadje? Je leest het op OudeHollandseWaterlinie.nl ( link in bio) 

#oudehollandsewaterlinie #vestingstad #geschiedenis #historie #schoonhoven

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact