Wouter van de Waterlinie 

Wouter van de Waterlinie is de fictieve trompetter van prins Willem III. Tijdens het rampjaar 1672 verbleef hij op het hoofdkwartier van de Oude Hollandse Waterlinie tussen Nieuwerbrug en Bodegraven. 

Michiel van de Burgt heeft ruime kennis over de waterlinie en het hoofdkwartier in het bijzonder. Daarom kan hij vanuit het personage goed improviseren binnen de historische context. 

Presentatie: Wouter van de Waterlinie wordt regelmatig gevraagd als gastheer binnen de Oude Hollandse Waterlinie, of andere historische bijeenkomsten. Zo is hij het vaste gezicht van de Waterlinie Belevingsdagen in Zuid-Holland en de werkgroep Hoofdkwartier 1672. 


Theatervoorstelling: Momenteel wordt er gewerkt aan een flexibele theatervoorstelling over het rampjaar. Hierin vertelt Wouter van de Waterlinie over zijn belevenissen rond de waterlinie in 1672. De voorstelling is in verschillende lengtes te spelen. Avondvullend voor in het theater, ingekort voor op scholen en nog korter voor festivals. Per speellocatie kunnen verhalen uit die stad, of regio worden uitgelicht, of toegevoegd. 

Ontwikkeld door: Michiel van de Burgt | Theater MENS

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Wat is jouw favoriete plek langs de Oude Hollandse Waterlinie? Deel je foto van deze plek met ons en misschien win je wel een prijs!

Wij organiseren dit jaar een fotowedstrijd met als thema: “Mijn Oude Hollandse Waterlinie“

Lijkt het je leuk om mee te doen? Je hebt tot 1 oktober om je foto's te mailen naar contact@ohwl.nl Kijk wel even op onze website voor de deelnemersvoorwaarden. 

Foto Andrzej Wieciech
Deelnemer fotowedstrijd 2024. Tweede plaats.

📸📸📸📸📸📸📸📸📸📸📸📸📸📸📸📸📸📸📸

#fotowedstrijd #photocompetition #photocontest #photochallenge #fotochallenge #oudeholandsewaterlinie

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact