De Gele Loods

Geniet van de Vestingvaart, een unieke ervaring waarbij kinderen samen met twee volwassenen door de grachten varen. Laat je meeslepen door verhalen over de waterlinie en ontdek de geheimen van Naarden.

De stadswandelingen, op maat gemaakt op aanvraag en ideaal voor schooluitstapjes, bieden een diepere duik in de rijke geschiedenis van Naarden. Bezoek de tentoonstelling “Naarden en de Waterlinies” en bekijk onze film over de Nieuwe Hollandse Waterlinie om de stadsgeschiedenis tot leven te brengen en de Vesting Naarden verder te verkennen.

De tentoonstelling in de Gele Loods


De rol van water in Naarden

Duik in de geschiedenis met een boeiende gratis interactieve tentoonstelling “Naarden en de Waterlinies” in De Gele Loods. Ervaar zelf het inunderen en het afschieten van kanonnen, en ontdek de prijswinnende film die is bekroond vanwege zijn helderheid en educatieve uitleg. Voor alle leeftijden!

Water is al eeuwenlang een belangrijk verdedigingsmiddel voor Nederland. Tijdens het Rampjaar 1672 werd het land vanaf Muiden tot aan Gorinchem en Heusden onder water gezet om de vijand te stoppen. Zo ontstond de Oude Hollandse Waterlinie. Naarden werd er een belangrijk onderdeel van en kreeg daarom uitgebreide vestingwerken. De strategische waarde van de waterlinie en de stad Naarden bleven door de eeuwen heen onverminderd groot.

Ontwikkeld door: Gele Loods Bezoekerscentrum Vesting Naarden

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.


© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact