Lesprogramma’s Slot Loevestein


Binnen Loevestein is het verhaal van de Waterlinie in het algemene verhaal van Loevestein verweven. Dat geldt zowel voor onderwijsproducten als ook voor de rondleidingen voor volwassenen. Linkjes naar twee rondleidingen waarin dit verhaal een onderdeel is.

Rondleiding historische hoogtepunten

Ontdek de historische hoogtepunten uit de 660-jarige geschiedenis van Slot Loevestein. Onze museumgids neemt je graag mee terug in de tijd. Wie liet het kasteel bouwen en waarom op deze plaats? Het slot is bekend vanwege de beroemde gevangene Hugo de Groot maar welke andere gevangenen zaten in de Staatsgevangenis? Waarom maakte Loevestein deel uit van de Hollandse Waterlinie? Ook een Engelstalige rondleiding is mogelijk.

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Wat is jouw favoriete plek langs de Oude Hollandse Waterlinie? Deel je foto van deze plek met ons en misschien win je wel een prijs!

Wij organiseren dit jaar een fotowedstrijd met als thema: โ€œMijn Oude Hollandse Waterlinieโ€œ

Lijkt het je leuk om mee te doen? Je hebt tot 1 oktober om je foto's te mailen naar contact@ohwl.nl Kijk wel even op onze website voor de deelnemersvoorwaarden. 

Foto Andrzej Wieciech
Deelnemer fotowedstrijd 2024. Tweede plaats.

๐Ÿ“ธ๐Ÿ“ธ๐Ÿ“ธ๐Ÿ“ธ๐Ÿ“ธ๐Ÿ“ธ๐Ÿ“ธ๐Ÿ“ธ๐Ÿ“ธ๐Ÿ“ธ๐Ÿ“ธ๐Ÿ“ธ๐Ÿ“ธ๐Ÿ“ธ๐Ÿ“ธ๐Ÿ“ธ๐Ÿ“ธ๐Ÿ“ธ๐Ÿ“ธ

#fotowedstrijd #photocompetition #photocontest #photochallenge #fotochallenge #oudeholandsewaterlinie

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact