Duurzaam educatieproject

Op 31 en op 23 maart 2023 presenteerden Erfgoedhuis Zuid-Holland, Kunstgebouw en Stichting Oude Hollandse Waterlinie een duurzaam en lokaal educatieproject voor basisscholen in de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk en Molenlanden. Hierdoor kunnen leerlingen van groep 7 en 8 in beide gemeenten vanaf april van start met een leuk, informatief en grensverleggend project over de Oude Hollandse Waterlinie met erfgoed en verhalen uit de tijd van het Rampjaar in de eigen gemeente.

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Weet jij in welke vestingstad deze leuke huizen staan?

Foto @verbindendoorverbeelden

#oudehollandsewaterlinie #hollandsewaterlinie #waterlinie #waterlinies #rampjaar1672 #rampjaar #vestingstad #vestingsteden #vesting #waterlinieommetje  #geschiedenis #groenehart #stadsbezoek #gracht #grachten #grachtenpand #hollandsewaterlinies #stedentrip #stadsfotografie #cityscape #cityscapes #cityphotography

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact