Gemaal De Hooge Boezem

Ieder jaar bezoeken meer dan 2.000 leerlingen uit de bovenbouw van het basisonderwijs en uit het beroeps-, voortgezet en hoger onderwijs het Gemaal in Haastrecht. We brengen ons verhaal aantrekkelijk, praktisch en levendig. Het doel van deze excursies is om op een aanschouwelijke en prettige manier bij te dragen aan één van de kerndoelen van het Nederlandse onderwijs:’ ‘Leerlingen leren over de maatregelen die in Nederland werden en worden genomen om bewoning van door water bedreigde gebieden mogelijk te maken’. 

In deze opdracht slaagt het Gemaal ruimschoots, want:
– Leerkrachten beoordelen de excursie ieder jaar weer met een vette 8.
– Scholen komen regelmatig terug om een nieuwe generatie leerlingen 1000 jaar waterhuishouding te laten zien en stil te staan bij bedreigingen in de toekomst.

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Weet jij in welke vestingstad deze leuke huizen staan?

Foto @verbindendoorverbeelden

#oudehollandsewaterlinie #hollandsewaterlinie #waterlinie #waterlinies #rampjaar1672 #rampjaar #vestingstad #vestingsteden #vesting #waterlinieommetje  #geschiedenis #groenehart #stadsbezoek #gracht #grachten #grachtenpand #hollandsewaterlinies #stedentrip #stadsfotografie #cityscape #cityscapes #cityphotography

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact