Subsidie voor De Proosdijlanden

Het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft in het eerste kwartaal van dit jaar voor zeker 165.865 euro bijgedragen aan cultuurprojecten in de provincie Utrecht. Ruim vijftig cultuurprojecten ontvangen een bijdrage uit het fonds.

Vereniging De Proosdijlanden ontvangt 5.000 euro voor de tentoonstelling 1672 RampZalig, die tussen 1 juli en 30 oktober te zien is op meerdere locaties in de gemeente De Ronde Venen. De tentoonstelling bestaat uit prenten, verhalen en objecten uit de 17de eeuw. Naast uitgebreide aandacht voor het Rampjaar 1672 en de Oude Hollandse Waterlinie komen er lezingen over diverse deelexposities en de regionaal bekende plekken, waar de ontwikkelingen van het Rampjaar zich afspeelden. Dit alles wordt aangevuld met een reeks artikelen in het kwartaalblad van de vereniging: De Proosdijkroniek.

Cultuurprojecten kunnen ieder kwartaal een aanvraag voor een financiële bijdrage van het cultuurfonds doen. In totaal krijgen 52 projecten financiële steun uit het fonds.

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.


© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact